8 stvari koje nikada ne biste trebali braniti svom djetetu

8 stvari koje ne smijete braniti svojoj djeci
Foto: Instagram

Psiholozi smatraju da ograničenja omogućuju djetetu da se osjeća sigurnije i smireno.

Međutim, određena ograničenja mogu učiniti upravo suprotno jer kada dijete počne osjećati nesigurnost, time ga nećete samo spustiti na zemlju – time ćete mu, tvrdi ekipa Bright Sidea, usporiti razvoj.

Koje su to stvari?

1. Ne branite im njihovih milijun pitanja.

2. Ne branite im plakanje.  

3. Neka i oni vama slobodno kažu ne.

4. Nemojte im braniti njihovu buku kad ste vani. To su djeca, sjetite se, pa neka barem vani ispucaju sve svoje čudne i glasne zvukove.

5. Nemojte im braniti njihov strah – a posebno ih nemojte posramljivati zbog toga. 

6. Ne branite im njihove male tajne – tajne su tu da se čuvaju, a ne da o njima pričate na sva zvona. 

7. Ne zabranjujte im ni ljubomoru ni ljutnju – to su osjećaji koje isto tako moraju spoznati. 

8. Ne zabranjujte im pogreške – ne požurujte ih niti kudite jer su spori i smotani. 

A koje su od tih stvari najvažnije za njihov dobar razvoj? Sve odreda. I zato radije ohladite, pregrmite, ali ne zabranjujte ništa od navedenog!

Omogućite im sretno djetinjstvo i pravilan razvoj.

4 načina na koje Biblija može spasiti brak Svi mi trebamo pomoć u svojim brakovima s obzirom da niti jedan brak nije savršen.
Što Bog misli o tebi? Trebate se podsjećati svaki dan na to što Bog misli o vama – ne što svijet misli ili što vi mislite o sebi. To je ono što uklanja vaše strahove....
3 opasnosti od laganja samima sebi Jeste li ikada vidjeli osobu koja misli da je sve što čini u redu i ne želi se ispravljati, čak i kad Biblija i uobičajeni zdrav razum kažu da su njez...
7 stvari koje si trebate reći kada imate težak dan Možda će i vama jedna ili više njih pomoći da preokrenete svoj težak dan.
Što Biblija kaže o ”srodnim” dušama? Mnogi vjeruju kako je srodna duša Božji dar za njih. Što je ono što Biblija kaže o srodnim dušama? Je li to biblijski i je li odobreno od Boga?

IMAŠ KOMENTAR?