Danas mnoge kršćane uništava sotona jer nisu svjesni ovoga

“Ne brinite se tjeskobno ni za što, već u svemu iznesite svoje potrebe Bogu prošnjom i molitvom, sve u zahvalnosti” (Fil 4,6).

Vjerujem da je molitva spojena s vjerom odgovor na sve. Pavao ovdje kaže “u svemu”, što znači: “Molite u vezi sa svime. I zahvaljujte da će vam molbe biti uslišane i odgovorene.” Rečeno nam je da molitva bude prva opcija, ne nakon što pokušamo sve drugo uzalud. “Tražite najprije kraljevstvo Božje” (Mt 6,33).

Danas mnoge kršćane uništava sotona. Domovi su im u nemiru, mučeni su strahom i krivnjom, suočavaju se s nevoljom na svim stranama. Problemi, o kojima čita naša služba u pismima kršćana, preteški su.

Ali da budemo iskreni, malo je vjernika koji se, suočeni s poteškoćama, okreću Gospodinu u žarkoj molitvi. Malo je danas onih koji su redovno, svakodnevno, u kvalitetno vrijeme nasamo s Bogom u molitvi. Prečesto se u njih uvlači očaj jer ne odlaze na tajno mjesto da rasterete svoju dušu i isplaču svoju žalost Gospodinu. Umjesto toga, sve svoje probleme iznose prijateljima, pastorima, savjetnicima, a zanemaruju Gospodina koji čeka da bude s njima nasamo. Molitva je nama posljednji pribježište.

Može li Bog biti jednako ojađen na ovu generaciju kao što je bio na Izraela? Za njih je rekao: “A narod moj mene zaboravi, bezbroj je tomu već dana” (Jer 2,32).

Bog uživa kad najprije trčimo k njemu, kad si uzimamo posebno vrijeme da budemo nasamo s njim izlijevajući mu naše najdublje misli i polažući pred njega naše prošnje. Nemamo pravo reći da ljubimo Gospodina ako redovito ne provodimo vrijeme s njim. On će uslišati vaše molitve i odgovoriti, ali treba vas nasamo da vam može govoriti u tišini.

Dok svakoga dana ulazim u svetu nazočnost Gospodnju, moja redovita prošnja je da mi Duh Sveti otvori Riječ Božju da mogu biti njegov pravi prorok. Uzdam se u njega da će moje poruke tijelu Kristovu biti poučne i osvjedočujuće i da će poticati vjernike na pravednost.

Stvorite si kvalitetno vrijeme za njega i uzdajte se u njega za sve svoje molbe.

Autor: David Wilkerson; Izvor: Put života

NAJNOVIJE!