Molitva za vrijeme korizme

Možda će ova molitva za vrijeme korizme biti u skladu s molitvama vašeg srca. Dopustite da ovo vrijeme i za vas dobije potpuno novo značenje.

Molitva treba biti sastavni dio razdoblja korizme. Ako ne znate što biste molili za korizmu, u ovom tekstu donosimo prekrasnu molitvu. 

Ovo 40-dnevno razdoblje nisam uvijek priznavala, a baš ni cijenila (nemojte se loše osjećati ako je i vama bilo tako). Tek sam nedavno prepoznala ljepotu i bogatstvo koje proizlazi iz onoga što namjerno činim u vjeri te sam odlučila usredotočiti svoju pozornost i energiju na potpunu predanost razdoblju korizme.

Dublja svrha korizme

Možda na prvu pomislite da je korizma u vezi odricanja od loše hrane ili pokušaja stvaranja zdravih navika u vašem životu, ali sam otkrila da postoji mnogo dublja (i moćnija) svrha u ovim tjednima koji vode k Uskrsu.

Pozivam vas da nastavite čitati kako biste otkrili čeka li Gospodin na vas u vašem srcu u ovo korizmeno vrijeme. Možda će ova molitva odzvoniti s molitvama vašeg srca te će možda ovo vrijeme i za vas dobiti potpuno novo značenje.

Jutros sam otvorila knjigu „Kruh i vino: čitanja za korizmu i Uskrs“ te sam pročitala citat koji me se iznimno dojmio:

„Korizma je vrijeme u kojem trebamo biti iznenađeni radošću. Naša žrtva nema svrhu osim ako se, kada se odreknemo koje žudnje ili želje, uspijemo usredotočiti na najdublju žudnju našeg srca: jedinstvo s Kristom. U Njemu – u Njegovoj patnji i smrti, u Njegovom uskrsnuću i pobjedi mi pronalazimo istinsku radost.“

VIDI OVO: 5 razloga zašto kršćani poste tijekom korizme

To je, po meni, prava smisao korizme. Da budemo iznenađeni radošću. Da žrtvujemo sebe dok se usredotočujemo na veću intimnost i jedinstvo s Kristom. Da samo u Isusu pronađemo istinsku radost.

Foto: Maxpixel
Foto: Maxpixel

Molitva u korizmi

Pridružite mi se u molitvi tijekom korizme:

Nebeski Oče,

Hvala Ti na daru ovoga razdoblja. Hvala ti što poznaješ naša srca i našu potrebu za ritmom u našim životima i što nas dozivaš u još dublje zajedništvo s Tobom kroz nadolazećih 40 dana.

Gospodine, može nas obeshrabriti kada na Pepelnicu čitamo da smo svi mi prah i da se u prah vraćamo (Propovjednik 3,20), no mi znamo da to nije sve, da je priča naših života dublja. Mi znamo da si ti stvorio muškarca i ženu iz praha na početku vremena (Postanak 2,7) i da si udahnuo život u njih kako bi ih preobrazio u živa bića. Znamo da ti možeš uskrisiti – Tvoj je vlastiti Sin bio razapet na križu kako bi nam pokazao da smrt nije konačna i da konačna preobrazba dolazi kroz Tvoj dar spasenja. Iako smo načinjeni od praha i naša će se tijela ponovno pretvoriti u prah, mi možemo živjeti u vječnoj slavi s Tobom kroz krv Tvoga Sina.

U ovom razdoblju neka uvijek imamo na umu dar spasenja.

Neka nas ovi tjedni koji vode do tragedije Velikog Petka i slave nedjeljnog Uskrsnuća podsjete na to tko si Ti, koliko nas voliš i koga si stvorio na svoju sliku kako bismo Te slijedili.

VIDI OVO: Koje je značenje korizme?

Neka hodamo kroz ovo razdoblje s namjerom, uklanjajući distrakcije koje zamagljuju naš pogled i otklanjaju ga od Tvoje slave. Neka utišamo buku koja nas odvlači od obožavanja Tebe i koja našu pažnju usmjerava na nevažne stvari. Neka postanemo svjesni stvari koje su nam uzrokovale stres i neka Ti predamo ono što nas muči, neka se pokajemo za sve što smo zgriješili, Gospodine Isuse.

Neka u ovom razdoblju Korizme uzmognemo vidjeti Tvoju dobrotu i Tvoju slavu na nove načine. Neka upoznamo dubinu Tvoje ljubavi za nas. Neka osjetimo bol koju si Ti trpio zbog nas, Isuse, i neka se radujemo jer si pokorio svako zlo kada si ustao od mrtvih.

Privuci nas bliže Tebi

Privuci nas bliže Tvome srcu kako bismo te mogli bolje upoznati i u potpunosti razumjeti. Molimo Te da se za Korizmu samo ne odričemo stvari, nego da ti u ovom razdoblju damo slavu. Neka naša djela budu ogledalo naših srca kako bismo Te obožavali kroz sve što govorimo i činimo u nadolazećim tjednima.

Isuse, putovanje koje si prošao do križa puno je izdaje, tuge, muke, tame – no Tvoja ljubav prema nama, Tvojim ljudima, Te je vodila prema naprijed. Pomozi nam da shvatimo koliko je moćna ta ljubav zbog koje si Ti umro tako okrutnom smrću kako bi za nas pripravio put do vječne slave s Tobom. Kakav je to dar, Isuse. Kakav dar.

Neka naša hvala tijekom ovog razdoblja nikada ne posustane. Neka naše štovanje nikada ne prestane. Neka naša ljubav prema tebi bude produbljena. Neka ovo razdoblje donese novu nadu i novo zacjeljenje. Neka prema križu putujemo u molitvi i sa svrhom, čak i kroz bol, sumnje, pitanja i potragu.

VIDI OVO: Postoji li biblijski temelj za korizmu?

Neka iz ove prašne zemlje nikne uskrsnuće života i neka u svemu tome budemo iznenađeni radošću. Neka Uskrs bude dan proslave u kojem slavimo našeg uskrsnulog Spasitelja i slavimo našeg velikodušnog Oca.

Mi u Tebi pronalazimo najveću radost, Isuse. Hvala Ti, hvala Ti, hvala Ti. Slavimo Te u svemu tome. Aleluja i amen.

Autorica: Rachel Dawson; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Crosswalk.com

NAJNOVIJE!