Pazite na riječi koje govorite: Ovo biblijsko upozorenje svi trebaju pročitati

Riječi koje govorite odražavaju što je u vašem srcu! “Usta govore onim čega je srce prepuno” (Mt 12,34).

Kad god sam kao dijete rekao nešto nepristojno, moja mi je majka oprala usta sapunicom. Ali nisu to bila moja usta koja su trebala čišćenje, nego moje srce. Vidite, vaš jezik govori samo ono što je u vašem srcu. Isus je rekao da neodgovoran, bezbrižan, zao razgovor može doći jedino iz zla, nečista srca.

Kao vjernici, još nismo uzeli ozbiljno što je naš Gospodin rekao o kroćenju našega jezika. On je smatrao da je to stvar srca – stvar života i smrti. Ne samo da vaš bezbrižan jezik isključuje vašu duhovnost, neko čini i da se suočavate sa stanovitom činjenicom da je vaše srce nečisto, prljavo.

VIDI OVO: Drži jezik za zubima, ne moraju svi to znati

Ako ste uključeni u ogovaranje, neljubazne opaske, kriticizam, laganje, prljav govor, ljute izljeve, možete biti sigurni da se s nečim u vašem srcu Duh Sveti još nije pozabavio. Isus je tome dao ozbiljnu misao kad je rekao: “Ako ste bezbrižni sa svojim jezikom – prepirući se, prigovarajući, mrmljajući, ogovarajući – imate ozbiljan problem srca i to ide vrlo duboko.”

“Dobar čovjek iz dobre riznice iznosi dobro, a zao čovjek iz zle riznice iznosi zlo” (M 12,35).

Nijedan pastir ili kršćanin nije izuzet iz tog upozorenja Gospodnjeg. Isus kaže da ispitate svoje srce i otkrijete zašto još uvijek govorite bezbrižno. Nemojte ležerno pristupati riječima koje govorite. Kad vas Duh Sveti uvjeri o nešto što ste rekli, potičem vas da se pokajete i zatim mu dopustite da okrene vaše negativne riječi u blagoslov. Proklinjanje i blagoslov ne mogu izlaziti iz istih usta (vidi Jak 3,10).

Tajna kako steći pobjedu nad jezikom je poznavati njega! Primaknite se bliže u njegovu nazočnost i dopustite mu da otkrije što je u vašem srcu.

Autor: David Wilkerson

NAJNOVIJE!