“Namjerno ciljana Sodoma”: Nijemci snimali golu Beograđanku u dubrovačkoj crkvi!

gola Beograđanka dubrovačka crkva
Foto: Facebook

Nijemci su koristili crkveni prostor za snimanje gole žene koja je bez problema pozirala pred njihovim kamerama!

“Duboko me ražalostilo to što je danas zbog vlastite promocije zloupotrijebljena otvorenost dubrovačkih crkava za snimanje neprimjerenih fotografija pod krinkom umjetnosti, na što ćemo morati medijski i pravno reagirati”, naglasio je danas biskup dubrovački Mate Uzinić reagirajući na snimanje Deutche Film und Fernsehakademie Berlin, odnosno njemačke akademije za film i televiziju, koja je dubrovačke lokacije, uključujući i crkvu, iskoristila za fotografiranje nage žene.

Riječ je o dokumentarnom filmu ‘The Colour Nude’ u kojem će biti portretiran dubrovački fotograf Stjepo Brbora koji se bavi aktovima. Brbora je tako posljednja dva dana fotografirao 64-godišnji model Vesnu Knežević iz Beograda, želeći prikazati njezinu ljepotu, bez obzira na dob, uklopljenu u ljepotu Dubrovnika.

Marijana Verhoef, režiserka filma, kaže kako je Dubrovnik idealna kulisa zbog svjetlosti i povijesnog aspekta, posebno zato što je i cilj samog filma razbijanje tabua i granica između prošlosti i sadašnjosti. Inače, model je njena majka.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

“Dakle, to će biti film o oslobađanju i o ženskoj ljepoti, bez obzira na dob. Moja majka ima 64 godine i želimo to prikazati kao nešto najnormalnije na svijetu. Želimo poručiti kako se žena od 50 ili 60 i nešto može skinuti i kako je to lijepo, baš kao i kada se skine mlada djevojka. Ne skrivamo bore, nedostatke, i to je ideja cijelog filma – razbijanje određenog tabua,“ izjavila je Verhoef za Dubrovački dnevnik.

No, Crkva neće gledati blagonaklono na umjetničke slobode. Da je tome tako potvrdio je dubrovački biskup Uzinić koji je najavio i pravne korake zbog “zloupotrebe otvorenosti crkve”.

“Moleći večeras Gospodina za nas koji smo ovim povrijeđeni, s raspetim Isusom želim moliti i za one koji su to uzrokovali govoreći: „Oče, oprosti im, ne znaju što čine!”, stoji na kraju poruke koju je biskup Uzinić napisao na društvenim mrežama. Javili su se odmah neki svećenici koji su reagirali na “napade na crkvu”.