Majka je bila primorana donijeti strašnu odluku kada su joj liječnici rekli da 1 od njezine 4 bebe umire

majka 1 od 4 bebe umire
Snimka zaslona: YouTube

Ivanna Cardenas-Gutierrez zavoljela je svaku svoju bebu kada je na ultrazvuku vidjela četiri malena srca kako kucaju. Bilo joj je strašno kada je saznala da jedno od te djece umire. Liječnici su joj dali strašan izbor, ali Bog je imao svoje planove za ovu mamu koja je nosila četvorke.

Ivanna je trebala po prvi puta postati mama i sa suprugom Davidom je 2014. otkrila iznenađenje na svome prvom ultrazvuku. Liječnici su na ekranu vidjeli više od jedne bebe!

Foto: Miami Herald
Foto: Miami Herald

Prvo su pomislili da nosi blizance, ali nekoliko minuta kasnije su vidjeli treću bebu. No to nije bilo sve, pojavio se četvrti otkucaj srca. Nosila je četvorke!

„Mislila sam da me zafrkavaju, htjela sam ih pitati ‘jel’ se vi šalite samnom’?“, prisjetila se Ivanna.

Vijesti su im bile ugodan šok. Par nije koristio ikakve lijekove za fertilnost, a šanse za prirodno začeće četvorki su vrlo male. Ali uvijek su htjeli veliku obitelj, pa je ova inspirativna priča o mami koja nosi četvorko samo Božji odgovor na njihove molitve!

„Blagoslovljeni smo što imamo veliku obitelj“, rekla je Ivanna.

Nakon 27 tjedana trudnoće, liječnici su odjednom došli sa strašnim vijestima. Jedno od beba, Gabriel, nije dobivalo dovoljno kisika. Par je morao donijeti strašnu odluku, pustiti jednu bebu da umre, ili prijevremeno roditi i tako ugroziti sve bebe.

„Morate odmah donijeti odluku ako želite nastaviti s trudnoćom, jedna će beba umrijeti u vašem stomaku, ili ih sve porodite“, liječnici su rekli Ivanni.

Odabir

Pri ovakvoj odluci upada vjera. Ako nastavi s trudnoćom to bi značilo da će jedna beba umrijeti, a raniji porod bi dao barem neke šanse da sve četiri bebe prežive, dok bi njihova sudbina bila u rukama Nebeskog Oca.

Tako su se Ivanna i David odlučili na izvanredni carski rez, iako su bebe imale samo 40% šansi za preživljavanje. Bog će se pobrinuti za malene!

A to je točno ono što se dogodilo.

Četvorke Gabriel, Julian, Sebastian i Francesca rodili su se 18. kolovoza, i svaka je beba imala oko 1 kilu. Medicinsko je osoblje sve četiri bebe hitno odvezlo na odjel za intenzivnu njegu.

No Gabriel je bio najmanji i najrizičniji, imao je samo jednu 1.1 kg. Dok su se druge bebe brzo prilagodile, Gabriel je počeo imati napadaje i razine kisika su mu opadale.

„Umirao je, boja mu se mijenjala, postajao je bijel. Rekli su nam da će nam otvoriti inkubator da možemo reći svoje posljednje riječi i da se pozdravimo s njim,“ objasnili su Cardenasi.

Snimka zaslona: YouTube
Snimka zaslona: YouTube

Gabrielov je život visio o niti, a Ivanna i David su se oslonili na Boga. Bacili su se na koljena u molitvi i preko društvenih medija zamolili druge da to učine. Iz razloga koje liječnici još ne mogu objasniti, Gabrijelova razina kisika se čudesno oporavila.

„Pomislio sam kako mu se stanje poboljšalo zato što je toliko puno ljudi molilo za njega“, rekao je David.

Čudo

Umjesto da premine, kako su liječnici očekivali, Gabriel se oporavljao. Nakon pet mjeseci borbe mali je ratnik dobivao na snazi i težini dok se napokon nije pridružio svojoj obitelji!

„On je dijete iz čuda, svi oni. Ali on je mali borac“, rekla je Ivanna.

Osim nekoliko manjih zahvata, Gabriel je nastavio razvijati se u svom domu, kao i njegova braća i sestra. Ivanna i David su znali da Bogu mogu zahvaliti na svojoj predivnoj, zdravoj obitelji.

„Prošli smo kroz puno loših stvari zadnja tri mjeseca, ali dobili smo blagoslove“, rekao je David.

Četvorke sada imaju 3 godine i sjajno im ide. Slava Bogu!

Ova inspirativna priča mame koja nosi četvorke samo je još jedan primjer Boga na djelu!