Ništa ne može zaustaviti Božji plan za vaš život: Ako niste sigurni, ovo će vam otvoriti oči!

Ništa, apsolutno ništa ne snalazi one „koji ljube Boga“ i „koji su pozvani Njegovom odlukom“ osim onoga što je za naše najdublje i najviše dobro.

Onaj sam koji od početka svršetak otkriva i unaprijed javlja što se još nije zbilo! Ja kažem: „Odluka će se moja ispuniti, izvršit ću sve što mi je po volji.“ (Iz 46,10)

Riječ „suverenost“ (kao ni riječ „trojstvo“) ne nalazi se u Bibliji. Koristimo je kad govorimo o ovoj istini: Bog je u krajnjoj kontroli svijeta od najveće međunarodne spletke do najmanjeg pada ptice u šumi.

Evo kako to Biblija opisuje: „Ja sam Bog, i nema drugoga… Odluka će se moja ispuniti, izvršit ću sve što mi je po volji“ (Iz 46,9-10). „Po svojoj volji postupa on [Bog] s vojskom nebeskom i sa žiteljima zemaljskim. Nitko ne može zaustaviti njegovu ruku ili mu kazati: ‘Što to radiš?’“ (Dan 4,32). „Ali htjede li štogod, tko će ga odvratiti? Što zaželi dušom, to će ispuniti. Izvršit će što je dosudio meni“ (Job 23,13-14). „Naš je Bog na nebesima, sve što mu se svidi, to učini“ (Ps 115,3).

Jedan od razloga zašto je ova doktrina tako dragocjena vjernicima je zato što znamo da je Božja velika želja pokazati milosrđe i dobrotu onima koji se pouzdaju u njega (Ef 2,7; Ps 37,3-7; Izr 29,25). Božja suverenost znači da se ne može spriječiti ovaj plan za nas.

Ništa, apsolutno ništa ne snalazi one „koji ljube Boga“ i „koji su pozvani Njegovom odlukom“ osim onoga što je za naše najdublje i najviše dobro (Rim 8,28; Ps 84,12).

Stoga, Božje milosrđe i suverenost dva su stupa blizanca moga života. Nada su moje budućnosti, energija moje službe, središte moje teologije, spona moga braka, najbolji lijek u svakoj mojoj bolesti, pomoć u svakoj mojoj obeshrabrenosti.

A kad dođe vrijeme moje smrti (bilo prije ili kasnije), ove će dvije istine stajati pokraj moga kreveta i, beskrajno snažnim i beskrajno nježnim rukama, podići me k Bogu.

Autor: John Piper; Izvor: Radosnavijest.com/DesiringGod.org

NAJNOVIJE!