ALARMANTNO: Do 2025. će svako drugo dijete imati autizam, evo što je uzrok!

Očekuje se da će svakom drugom djetetu biti dijagnosticiran autizam do 2025. godine, a istraživačka znanstvenica Stephanie Seneff zaključila je da je jedan od najčešćih uzroka u svijetu danas smrtonosna kemikalija poznata kao glifosat, prenosi Medicaldaily.com.

Primarni aktivni sastojak Monsantovog Roundup herbicida, glifosat, prvobitno je bio razvijen kao industrijski sastojak za čišćenje koji helira teške metale i druge supstance iz zapušnih cijevi. Kada je otkriveno da glifosat također može ubiti mikrobe, on je na kraju preobražen u ono što bi na kraju postalo jedno od najčešće korištenih ubojica korova u konvencionalnoj poljoprivredi.

Majka riječima izliječila autizam kod sina: Evo što mu je svaku večer govorila

Ali istraživanje koje je sastavila doktorica Seneff, zajedno s podacima objavljenim od strane Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), otkriva, suprotno tvrdnjama Monsanta da je glifosat “bezopasan“ za ljude, kako je upotreba ove kemikalije izravno povezana s rastućim stopama autizma tijekom poslednjih nekoliko desetljeća.

Podaci objavljeni od strane CDC-a još 2014. godine pokazuju da jedno od 68 djece u SAD-u spada u spektar autizma – u odnosu na oko 1 od 2.000 djece 1980-ih godina. Zanimljivo je da autizam nije bio čak ni na radarima ljudi dok glifosat nije stupio na scenu, jer su stope ove bolesti naglo porasle uz povećanu upotrebu glifosata u kemijskoj poljoprivredi.

ONI SU ANĐELI BOŽJI: Pet dirljivih stvari koje sam naučio od djece s autizmom

Osim autizma, glifosat je povezan i s nizom drugih zdravstvenih stanja, uključujući deficit pažnje i poremećaj hiperaktivnosti (ADHD), alergije na hranu, astmu, sindrom propusnih/curećih crijeva, upalnu bolest crijeva (IBD), Alzheimerovu bolest i demenciju, bolesti srca i rak – fenomen koji doktorica Seneff opisuje kao “poražavajući”.

I nije samo doktorica Seneff ta koja to kaže. Međunarodna agencija za istraživanje raka (IARC) Svetske zdravstvene organizacije (SZO) je nekoliko godina ranije zaključila da je glifosat “vjerojatno kancerogen“ kod ljudi. Pa ipak, njega i dalje prskaju na konvencionalnu i genetski medificiranu (GM) soju, kukuruz, uljanu repicu, ciklu, kikiriki i mahunarke.

NAJNOVIJE!