Kada je u trgovini ugledala ovog stranca i njegov natpis na majici, djevojka je odmah uzela mobitel u ruke

Kada su u trgovini pročitali što piše na leđima ovog stranca, počeli su međusobno šaptati. Jedna djevojka je odmah uzela mobitel u ruke.

Studentica Karen Aguayo i njezini prijatelji su bili u trgovini Cosco u Arizoni kada su naišli na čovjeka koji im je zadobio pozornost. On se oslanjao na motorizirana kolica kako bi mogao prolaziti trgovinom, ali ih to nije pretjerano iznenadilo.

Iznenadila ih je majica koju je taj čovjek nosio. Kada su pročitali što piše na leđima, počeli su međusobno šaptati.

Foto: Flickr/Mike Mozart

Čovjek kojeg su ugledali bio je Robert Duran (67), a on i njegova supruga su bili naviknuti na pažnju koji je privlačila njegova majica. Ignorirali su zurenje, ali su uvijek bili spremni razgovarati s bilo kime tko bi ih upitao o poruci na majici.

Majica je crna s bijelim slovima, ali su ta slova ono zbog čega se ta majica ističe. Robert i njegova supruga su se nadali da će im netko, ako ugleda majicu, možda i pomoći. Netko kao Karen.

Foto: Twitter

Robert ima velikih problema s bubrezima te odlazi na četverosatnu dijalizu tri puta tjedno. Napokon je upisan na listu osoba kojima je potreban bubreg kada mu je dijagnosticirana uznapredovala bolest bubrega.

Kada su Karen i njezini prijatelji pročitali što piše na majici tog čovjeka, odlučili su ga pitati nekoliko pitanja. Na majici je pisalo:

„Potreban je donator bubrega, krvna grupa B+. Pitajte me kako.“

Foto: Twitter

Studenti su odmah željeli nešto učiniti za Roberta tako da je Karen objavila sliku njegove majice na Twitteru. Njihova je nova misija bila pomoći Robertu, a rezultati su bili neopisivi… Mnogo se ljudi javilo Robertu, a Karenina objava je podijeljena više od 260 000 puta.

Karen je izjavila:

„Osjetila sam nešto u srcu kada sam pročitala njegovu majicu… Odlučila sam objaviti sliku na društvenoj mreži jer sam mislila da će ju možda vidjeti netko tko može donirati ili da netko može dalje podijeliti sliku kako bi Robert dobio bubreg.“

Ispada da Robert nije jedina osoba u Arizoni koja čeka na organ. Više od 2100 osoba treba organe.

Zapravo, u Americi je više od 95 287 osoba na listi čekanja za transplantaciju bubrega. Lista za transplantaciju bubrega veća je od bilo koje druge liste.

Za Roberta i njegovu obitelj dijaliza i posljedice te bolesti nisu najteža stvar, najteže je čekanje.

Robert je priznao da su on i supruga u dosta teškom stanju. Svaki put kada telefon zazvoni pitaju se zove li netko da kaže da će dobiti bubreg koji će mu spasiti život.

„To ju ubija.“

Robert je rekao da ne može vjerovati da ih je jednostavan posjet trgovini doveo do poznanstva koje ga može spasiti. Život je pun neočekivanih događaja, a ovo je definitivno jedan od njih. Robert govori o Karen i njezinim prijateljima kao o „svecima“.

 „Mislim da mi ih je sam Bog poslao.“

Dok čeka da mu njegov anđeo na zemlji nađe odgovarajući bubreg, Robert potiče ljude da postanu donatori organa.

NAJNOVIJE!