Mladić je pitao duhovnika zašto mu se događaju loše stvari: Odgovor ga je zaprepastio

Došao mladić kod duhovnika s pitanjem: “Zašto mi se u životu događaju loše stvari?”

Duhovnik se zamisli, pa mu bijaše žao mladića, te mu reče: “Dođi sutra, sinko, kada se pomolim noćas Bogu za tebe.”

Kada je sutradan on došao, starac ga već dočeka na vratima: “Slušaj me ovako, sine: prvi put kad ti se dogodila nezgoda, kada je tvoj prijatelj nastradao, ti si preživio. Za to treba da se zahvališ majci koja se molila za tebe.

Drugi put kad si upao u rijeku s prijateljima, dvoje su se udavili, tebe su pronašli. I za to zahvali svojoj vjernoj baki, koja je cijeli život postila i molila.

Treći put si zaspao s upaljenom grijalicom, koja je zahvatila krevet. Vjerujem da se ni sam ne sjećaš tko te je probudio iz sna. Za to moraš zahvaliti tvom poštenom ocu, koji je radio cijeli život i smireno podnosio svaku nevolju zbog tebe.

VIDI OVO: Poučna priča za one koji stalno kukaju: Mnogima će otvoriti oči

Sjećaš se ono kad si za sekundu izbjegao stablo dok si sjekao drva? Jedna starica, kojoj si stalno unosio drva dok je bila živa, suzama ti je zahvaljivala i hvalila Boga zbog tebe.”

Starac htjede nastaviti dalje, ali ga mladić, vidno uplašen i iznenađen, upita:

“A otkud Vi to sve znate?”

“Rekao mi je Onaj koji sve zna”, odgovori starac.

“Dobra djela ljubavi i molitve sve u vječnosti stoje; idi i ti, sine, pa učini nešto za buduće tvoje. I kad naiđu teška vremena i hladan vjetar nevolje u budućnosti počne puhati, šapat tvoje tople molitve u hladnim danima čuvat će ti djecu.”

NAJNOVIJE!