Ako se osjećate kao da ste kažnjavani od Boga, u OVO budite uvjereni

Ako se ikada osjećate kao da ste kažnjavani od Boga, budite uvjereni da je to jer ste mu mili i da ima plan na djelu.

Ljubljeni, važno je shvatiti da drugi promatraju vaš život i da su pod utjecajem vašega ponašanja. Dakle, pitam vas, kako se ponašate? Jesu li vaša djeca utvrđena u Kristu dok promatraju vaš život? Jesu li manje zreli kršćani nadahnuti da ga upoznaju bolje radi vašeg svjedočanstva? Jesu li grešnici privlačeni Isusu radi vaših blagih odgovora? Kad susretnete izazove u svom dnevnom životu, jeste li brzi predati ih Duhu Svetom? Ili prigovarate i krivite svoga nebeskog Oca te na kraju postajete hladni prema njemu?

PROČITAJTE: Kažnjava li Bog one koji su Mu neposlušni?

Vaše kušnje dizajnirane su da vas bace u Isusove ruke

Sve vaše kušnje dizajnirane su da vas bace u Isusove ruke, proizvodeći u vama miomiris pouzdanja i vjere u vašega Gospodina. Mi smo skloni zaboraviti sva dobra koja je Bog učinio za nas, tako da je dobro podsjetiti se na prošle pobjede i božanske intervencije. Ili možda mislimo da je posljednji izazov previše oštar te kažemo: “O, Bože, ovaj puta to je previše da bih podnio!” A Bog odgovara: “Samo pogledaj unatrag i sjeti se mene.” To je ono što je David učinio prije nego je izašao i porazio onoga diva Filistejca.

“David još dometne: ‘Jahve koji me izbavio iz lavlje pandže i medvjeđe šape, izbavit će me i iz ruku toga Filistejca'” (1 Sam 17,37).

PROČITAJTE: Kažnjava li nas Bog kada sagriješimo?

U jedno drugo vrijeme, David je rekao: “[Gospodin] me na polje prostrano izvede, spasi me, jer sam mu mio. Po pravednosti mojoj Jahve mi uzvrati” (Ps 18,20-21).

Ako se ikada osjećate kao da ste kažnjavani od Boga, budite uvjereni da je to jer ste mu mili i da ima plan na djelu. “Siguran sam u ovo isto da će onaj koji je počeo dobro djelo među vama dovršiti ga do Dana Krista Isusa” (Fil 1,6).

Autor: David Wilkerson; Izvor: Worldchallenge.org

NAJNOVIJE!