Djed (94) je izgubio pamćenje i nikoga nije prepoznavao: Obitelj se začudila kada je čula IME koje nije zaboravio

Ovaj 94-godišnji djed je izgubio pamćenje te nikoga od svojih bližnjih nije prepoznavao. Obitelj se začudila kada je čula jedino IME koje nije zaboravio!

Mislim da nakon što proživite 94 godine svojega života imate pravo početi zaboravljati stvari. Takvo bar iskustvo ima većina starih ljudi. Djed moje žene Karen doživio je 94. rođendan i došao do točke kada ne prepoznaje čak ni članove svoje obitelji. A to nije tako velika obitelj – jedan sin i dvije unuke. Za njegov rođendan Karen je nazvala svoga djeda. Njegova druga unuka, njezina sestra, upozorila ju je da se djed ničega ne sjeća, ali mu je ipak predala telefonsku slušalicu.

“Zdravo, djede! Karen je ovdje!” vikala je kako bi je bolje čuo. “Sretan ti rođendan i hoću da znaš da te jako volim!”

Za trenutak nije bilo nikakvog odgovora, a onda se čulo pomalo iritantno “A tko je to?”

VIDI OVO: Čestitke za rođendan: 70 najljepših rođendanskih čestitki za nju i njega

“Ovdje Karen! Kći tvoga sina Raya! Volim te, djede!”

Sada se djed bar malo nasmijao. Pogledao je zbunjeno u drugu unuku pokraj sebe. Nije imao pojma tko je ta nepoznata žena koja mu kaže da ga voli. Tada je Karen završila na divan način. Opet je povikala u slušalicu:

“Pa, djede, u stvari je na tvoj rođendan najvažnije to što te Isus voli!”

“E, NJEGA znam!” odgovorio je sigurno starac.

Uvijek me dirne sjećanje na taj neobičan razgovor između Karen i njenoga djeda. Njegova je životna suputnica, baka Ana, odavno umrla. On više nije poznavao svoga sina i svoje unuke. Ali je postojao još uvijek jedan prijatelj koji je kroza sve to prolazio s njim – Isus Krist.

VIDI OVO: Dječak je u školi kleknuo i pomolio se pred svima, a ono što je uslijedilo je lekcija za sve nas

Žalosno je što mnogi od nas pokušavaju živjeti bez toga životnog suputnika koji nikada ne ostavlja svoje prijatelje. Možda ste i vi među njima? Ali kad vam je najteže sjetite se da ne morate ići sami. Vama pripada obećanje iz Biblije: “Sigurno te neću ostaviti, nipošto te neću zapustiti.” (Hebrejima 13,5)

Ljubav koja nas ne napušta čak ni u dubokoj starosti je upravo ono što vam je bilo potrebno cijeloga života i za čime ste bezuspješno tragali dok ste išli iz veze u vezu. Ali ta potraga završava kada se sprijateljite i život posvetite Isusu.

Neki vas ljudi ostavljaju po svome izboru. Bilo da se vi promijenite ili do promjene dođe kod njih, oni odlaze. Takvo se što nikada ne može dogoditi s Kristom. On se ne mijenja. Piše: “Isus Krist isti je jučer i danas i zauvijek će biti isti.” (Hebrejima ) To je bilo ono što je znao i djed moje žene. Za njega je Isus bio blizak prijatelj kada je pošao u školu, zatim kada je zasnovao svoju obitelj, kada je podigao kuću, kada je bio bolestan, kada je izgubio svoju ženu, pa i kada mu je mrak počeo pokrivati razum. Isus ga je volio i on je znao da ništa ne može učiniti čime bi to promijenio.

Ima, naravno, i onih koji bi odlučili da vas nikada neće napustiti, ali jednoga dana oni više neće biti kraj vas. Ja sam sahranio svojega oca. Gotovo sam izgubio svoju ženu u nesreći. Oni rijetki koji nas ne žele ostaviti ipak jednom umru. Ali zato što je Isus nadvladao smrt vi ga nikada ne možete izgubiti. On neće umrijeti kraj vas, neće tražiti raskid odnosa i neće promijeniti mišljenje o vama.

Dokaz svemu tome jeste križ. Krist je prihvatio umrijeti kao čovjek koji biva osuđen i pogubljen nadnaravnom kaznom za vaše grijehe. Ako vas je ikada imao priliku odbaciti to je bilo onda kada je iz ljubavi prema vama trebao podnijeti vaš pakao na tom križu. Ali je ipak odlučio ići do kraja s vama. Pružio vam je priliku da mu predate život, pokažete svoje povjerenje u njega i dovijeka ostanete u njegovoj ljubavi.

VIDI OVO: Starac je svaki dan u podne dolazio u crkvu, a ono što se tamo dogodilo mu je promijenilo život

Toliko je u vašemu životu bilo nepotrebne usamljenosti. I to zato što nikada niste otpočeli blizak osobni odnos s onim tko vas nikada neće ostaviti. Zar vam nije dosta dana provedenih bez njega? Ovo bi mogla biti nova prilika, samo ako mu se obratite i izrazite svoje povjerenje u njega i ono što je učinio za vas na križu.

Predugo je vaše srce tražilo pravoga suputnika, kojega ćete dobro poznavati čak i onda kada sve druge zaboravite. Trebate nekoga tko će s vama poći i u vječnost. Ime mu je Isus. I on upravo čeka na vas.

Autor: Ron Hutchcraft; Izvor: Bibija-govori.hr

NAJNOVIJE!