Jeste li istinski kršćani? Ako jeste, onda je ovo ono što trebate činiti!

Pravi kršćani trebaju u svijetu biti poput soli. Sol ima jedinstven okus zbog kojeg se razlikuje od svega drugoga. Kada se pomiješa s drugim supstancama sol spriječava njihovo kvarenje.

Sol daje okus svemu s čime se ona pomiješa. Sol je korisna dokle god ima svoj jedinstveni okus i više ne. Jesmo li istinski kršćani? Ako jesmo onda je ovo ono što trebamo činiti.

Pravi kršćani u svijetu trebaju biti poput svjetla. Svojstvo svjetlosti jest da se radikalno razlikuje od tame. I najmanja iskra je vidljiva u tami. Od svega što je stvoreno svjetlo je najkorisnije. Ono čini da stvari rastu. Ono vodi. Ono navija. To je bila prva stvar koja je stvorena. Bez nje svijet bi bio u mrklom mraku. Jesmo li istinski kršćani? Ako jesmo onda se trebamo ponašati u skladu s našim pozicijama i odgovornosti!

Ako smo pravi kršćani i ako riječ išta znači, onda bismo trebali nešto naučiti iz ove dvije usporedbe. Trebali bismo naučiti da postoji nešto posebno i jedinstveno u vezi nas samih.

Ako se želimo predati Kristu i Njegovim ljudima, tada naši životi nikada neće mirovati i mi nikada ne bismo trebali misliti i živjeti kao što drugi žive. Imamo li milosti? Ako imamo ona se mora pokazati.

Imamo li Duha? Ako imamo onda mora biti i plodova. Živimo li vjeru koja spašava? Ako da onda mora postojati razlika u navikama, ukusima i funkcioniranju uma između nas i onih koji samo razmišljaju o svijetu. Savršeno je jasno to da je istinsko kršćanstvo nešto više od toga da se samo krstimo i idemo u crkvu. ‘

”Sol” i ”svjetlost” ukazuju na jedinstvenost i srca i življenja, po vjeri i praksi. Trebamo se usuditi biti jedinstveni i drugačiji od svijeta – ako želimo biti spašeni.

Autor: J. C. Ryle; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Jesus.org

NAJNOVIJE!