Pravo značenje križa koji su mnogi kršćani odbacili

Kad kleknete pred križem, nećete čuti laganu, nježnu riječ – ne isprva. Iako su križ jedina vrata u život, čut ćete o smrti – smrti svakom grijehu.

Kod križa se suočavate s krizom svoga života i to je ono što danas nedostaje u mnogim crkvama. Propovijedanje o križu dovodi do krize grijeha, samovolje. Ono vam govori ljubaznim, ali odlučnim riječima o posljedicama ako nastavite u svom grijehu: “Odreci se sebe. Prihvati smrt križa. Slijedi me!”

Pokajanje znači više od riječi: “Gospodine, u krivu sam.” Ono znači i: “Gospodine, ti si u pravu!” To je mjesto priznanja gdje kažete: “Ne mogu nastaviti u svom grijehu i imati Duha Svetog u sebi. Gospodine, u pravu si da mi grijeh donosi smrt i shvaćam da ako nastavim u njemu, on će uništiti moju obitelj i mene.”

PROČITAJTE: Jedini put do krune je put križa, ne možemo to izbjeći!

Slavna istina evanđelja je da ako umremo s Isusom, onda ulazimo i u slavu njegova uskrsnuća i novinu života. Kroz naše poistovjećivanje i sjedinjenje s njim njegov križ je naš križ, njegova smrt je naša smrt i njegovo uskrsnuće je naše uskrsnuće. To je stvaran križ koji nosimo. Međutim, to je križ koji su mnogi takozvani propovjednici evanđelja odbacili. Stvaran križ nije u vezi s lijepim riječima koje opisuju trpljenje i krvarenje našega Spasitelja na Golgoti. Ne, pravo značenje križa je da je Isus krvario i umro kako bi naše od grijeha bolesne duše uveo u slavnu slobodu, kako bi slomio svaki lanac grijeha koji nas veže.

Isus dolazi k nama i kaže: “Uzmi moju ruku i slijedi me – u moju smrt, moj grob, moje uskrsnuće. Gledaj križ i prihvati ga. Osloni se na moju pobjedu!” Hvala Bogu, u svom životu možete imati Isusovu pobjedu i silu!

Autor: David Wilkerson; Izvor: Worldchallenge.org

NAJNOVIJE!