Policajac otkrio fantastičnu sigurnosnu značajku koja se nalazi u svim automobilima, a rijetko ju koristimo

Policajac John Perrine u priloženom videu otkrio da postoji fantastična značajka koja se nalazi u svim automobilima, a rijetko ju koristimo.

U današnje vrijeme automobilske tvrtke čine sve kako bi mi bili sigurni te su zaslužne za nevjerojatna tehnološka otkrića posljednjih godina. Od bežičnog primanja telefonskih poziva do kamera i automatskog kočenja – fantastično je što su sve smislili kako bi vožnja automobila bila što bezopasnija.

Budući da ne posjeduju svi automobil, znači li to da naši automobili trebaju biti manje sigurni? Jedan je policajac u priloženom videu otkrio da postoji fantastična značajka koja se nalazi u svim automobilima.

Policajac John Perrine radi za Indiana policijsku stanicu. Odlučio je napraviti video kako bi pokazao tu fantastičnu značajku koja spašava život kada se koristi.

Snimka zaslona: YouTube

Automobil ima značajku koja može pomoći u sprječavanju nesreća

Objasnio je gledateljima:

„Što kada bih vam rekao da svaki automobil ima značajku koja može pomoći pri sprječavanju nesreća, ali i vaše ljutnje dok ste u automobilima…“

Policajac je tada prišao svom policijskom vozilu kako bi pobliže objasnio lokaciju te posebne značajke. Ispada da ju možete pronaći dok sjedite u vozačevom sjedalu.

Tada se policajac približio otvorenom prozoru kako bi pokazao da je ta značajka blizu upravljača. Radi se o jednoj ručici s lijeve strane – a zove se pokazivač smjera.

Pokušao je ostati ozbiljan kako bi pokazao kako pokazivač smjera radi. Pomičući ručicu policajac je pokazao kako signal ne pali svjetla za smjer samo na prednjoj lijevoj strani automobila nego i na stražnjoj lijevoj strani automobila.

No to nije sve!! Ako pomaknete ručicu prema gore pojavit će se ista vrsta svjetla na desnoj strani vozila – kakva fantastična značajka koja pomaže pri skretanju ili promjeni prometne trake.

Snimka zaslona: Facebook

Kao i sa svime, postoji nekoliko žrtvi koje čete morati učiniti kako bi koristili pokazivač smjera. Policajac Perrine je objasnio:

„Možda čete morati spustiti svoju kavu ili mobitel ili bilo što drugo što imate u ruci, kako biste mogli sigurno voziti.“

Zaključio je podsjećajući nas da treba koristiti pokazivač smjera, ne samo jer tako zakon određuje, nego jer je to vrlo pristojan način da drugima damo znak kada i gdje skrećemo.

Policajac je na kraju rekao:

„Molim vas, koristite svoje pokazivače smjera.“

To je vrlo snažna poruka prezentirana na jedinstven način, a proširila se internetom kao vatra. Postoji razlog zašto je pogledana više od 15 milijuna puta.

The often forgotten, incredible safety feature that is standard on all vehicles…#SafetyTip #TheMoreYouKnow

Objavljuje John Perrine – Indiana State Police Indianapolis District u Petak, 24. veljače 2017.

NAJNOVIJE!