5 znakova da je vaš odnos s Bogom narušen

Je li vaš odnos s Bogom na neki način narušen? Donosimo pet znakova upozorenja koji pokazuju da postoji problem u vašem odnosu s Bogom.

Nema molitve

Mislim da je svatko u svome životu imao ”sušna razdoblja” bez molitve, ali kada se ovo vrijeme produži na dane i tjedne, a ponekad i u mjesece, to je vrlo ozbiljan pokazatelj da je odnos s Bogom narušen. Neki se mogu pitati ”Bože pa gdje si Ti”? Ali tko se udaljio? Je li to bio Bog ili smo to bili mi? Bog je uvijek isti i On je uvijek otvoren za naše molitve. No kada se prestanemo moliti, mi izgubimo tu vezu koja nama očajnički treba. Zamislite da sa svojim najboljim prijateljem ili supružnikom ne razgovarate tjednima. Kako bi to izgledalo? Sada se zamislite kako se Bog osjeća kada mi ne želimo odvojiti vrijeme za molitvu?

Izbjegavanje čitanja Biblije

Zamislite situaciju da ste dugo vremena odvojeni od voljene osobe, da je između vas puno kilometara, da vam ta osoba pošalje pismo, ali da vi nikada niste odvojili vrijeme kako biste ga pročitali. Kako bi se ta osoba osjećala? Zasigurno bi se osjećala povrijeđeno jer biste na taj način vi pokazali kako ne vas ne zanima ono što ona ima za reći i kako vas nije briga za nju. Isto vrijedi i za Bibliju. Kada zanemarujemo čitanje Biblije mi zapravo zanemarujemo Boga jer je Bog neodvojiv od svoje Riječi. Vremena kada vam se najmanje da čitati Biblija su vremena kada biste najviše trebali čitati Bibliju.

VIDI OVO: 10 upozoravajućih znakova da se udaljavate od Boga

Nepriznati grijeh

Ovaj pokazatelj je najgori. Kada imamo nepriznati grijeh, mi zapravo izlazimo iz zajedništva s Bogom. Bog nas nikada ne isključuje iz odnosa, ali mi smo ti koji gubimo zajedništvo. Što više griješimo, to se više trebamo pokajati i to nam više treba čišćenje (1. Ivanova 1, 9). Grijeh našim srcima čini to da postanemo ravnodušni na grijeh. Počnemo gubiti osjetljivost na Duha Svetoga i On nama postaje sve manje i manje očit. To dovodi do još više grijeha, jer što manje ispovijedamo svoje grijehe, to više rastužujemo Duha Svetoga i to je vjerojatnije da ćemo opet sagriješiti.

Svijet iznad Kraljevstva Božjeg

Ako s vremenom postajemo sve opterećeniji i zabrinutiji oko svojih poslova, statusa u društvu i oko materijalnog napretka, to pokazuje da prvo ne tražimo Kraljevstvo Božje (Matej 6, 33). Mi tražimo ”svoje” kraljevstvo. A svaki onaj koji je prijatelj svijetu neprijatelj je Bogu (Jakov 4,4).

VIDI OVO: Znakovi srca koje se udaljava od Boga

Je li istina ugrožena?

Vrlo je lako racionalizirati grijeh. Znam da meni jest. Ako to počnemo činiti, tada pokušavamo opravdati svoje grijehe, na primjer ovako: „Pa, nisam ja baš toliko loš i ako radim to i to, barem ne radim ovo“. Ali nema mudrosti u tome što ćemo se uspoređivati s drugima. Zapravo, uspoređivanje je budalasta stvar (2. Korinćanima 10, 12). Mi se trebamo uspoređivati s Kristom, bez obzira na to što je prirodno da smo ”lošiji” od Njega (Rimljanima 3, 23). Bilo kako bilo, Krist je ”obrazac” Istine, a s Istinom nema kompromisa. Božja Riječ je Istina, a ona se nikada ne mijenja.

Zaključak

Važno je primijetiti trenutke kada je naš odnos s Bogom narušen. Osim ovih postoje još puno pokazatelja, ali ako se susrećete s periodima bez molitve, ako zanemarujete Božju Riječ, ako imate nepriznati grijeh, ako ste više usredotočeni na svijet nego na Boga i ako ste počeli izokretati Božju Istinu, vrijeme je da se pokajete i da Bogu priznate ovo. Vrijeme je da obnovite svoj odnos s Bogom kao što bi i trebalo biti. To je moja molitva za sve one koji ovo čitaju.

Autor: Jack Wellman; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Faithinthenews.com

NAJNOVIJE!