Ako mislite da Boga ne zanimaju vaše slabosti, ovaj primjer će vam otvoriti oči

Ljudska slabost može očitovati Božju snagu! Ako mislite da Boga nimalo ne zanimaju vaše slabosti, pročitajte ovaj primjer!

Apostol Pavao je rekao da ima trn u tijelu (2 Kor 12,7). Ne znam što je bio taj trn, ali znam da ga je taj trn činio slabim. Molio je Gospodina u vezi s njim triput, nadajući se da će ga Gospodin ukloniti. Međutim, Gospodin mu je rekao: “Dosta ti je moja milost”, što znači: “Moja će snaga zasjeniti ili prekriti tvoju slabost.” To je kršćanstvo.

Kršćanstvo ne isključuje slabost niti ono gleda samo u Gospodnju snagu. Kršćanstvo znači da se Gospodnja snaga očituje u čovječjoj slabosti. Kršćanstvo ne znači da je na zemlji stvorena neka nova rasa posebnih anđela. Kršćanstvo znači da čovječja slabost može očitovati Božju snagu.

Primjer iz vlastitog života

Dopustite mi jedan primjer. Jednom sam bio ozbiljno bolestan. Tijekom dva mjeseca, triput sam bio na rendgenu i svaki put je nalaz bio vrlo loš. Molio sam i vjerovao nadajući se da će Bog izliječiti moju bolest. Povremeno bi mi snaga bila veća nego inače.

Pred Bogom sam priznao da sam primio snagu, ali bio sam vrlo ljut što nisam znao razlog zašto se Bog tako ponaša prema meni. U određenim bih trenucima bio dobro i pun snage, ali bih bez upozorenja ponovno klonuo. Kakva je bila korist Bogu da mi dâ tu privremenu snagu? U srcu sam bio vrlo bolestan.

Dok sam jednoga dana čitao Bibliju, naišao sam na 2. Korinćanima 12. Pavao je triput molio Boga u vezi s trnom, ali Gospodin nije bio voljan išta učiniti. Umjesto toga, rekao je: “Dosta ti je moja milost.” Zbog trna, Gospodin je povećao svoju milost. Gospodin je povećao svoju snagu zbog slabosti. Vidio sam što je kršćanstvo.

VIDI OVO: Molitva za snagu: Jake molitve koje trebate moliti

Dok sam ležao u krevetu, tražio sam Gospodina da mi jasno pokaže što sve to znači. I primio sam sliku kao da sam u lađi na rijeci. Za plovidbu je lađa zahtijevala dubinu vode od tri metra. Međutim, u rijeci je bila stijena visoka metar i pol od dna. Kad bi Gospodin htio, mogao bi ukloniti taj golemi kamen i pustiti da lađa prođe, ali se sad pojavilo pitanje: “Bi li za mene bilo bolje ukloniti stijenu ili povisiti razinu vode za metar i pol?” Bog me pitao bi li bilo bolje ukloniti veliki kamen ili povisiti razinu vode. Rekao sam Gospodinu da bi bilo bolje za metar i pol povisiti razinu vode.

Mnoge od mojih poteškoća su nestale

Od toga dana nadalje, mnoge od mojih poteškoća su nestale. Ne usuđujem se reći da više nikada nisam bio kušan, ali slava Bogu, iz te sam stvari otkrio da Bog ima i druge načine na koje može ispuniti moje potrebe. To je kršćanstvo.

Ponavljam, kršćanstvo ne uklanja veliko kamenje; ono podiže razinu vode za metar i pol. To je kršćanstvo. Postoje li nevolje? Da, svi mi imamo nevolje. Postoje li kušnje? Da, svi smo mi kušani. Postoje li slabosti? Da, svi ih mi imamo. Međutim, upamtite jedno: Gospodin ne uklanja naše slabosti na negativnoj strani niti nam daje zajamčenu snagu na pozitivnoj strani. Božja snaga očituje se u slabosti, upravo kao naše blago u zemljanoj posudi.

Autor: Watchman Nee

NAJNOVIJE!