VAŠE SRCE NIJE UVIJEK U PRAVU: Zašto ne smijete slijepo slušati svoje srce?

Vaše srce nije uvijek u pravu. Često čujemo ljude da kažu: “Slušaj svoje srce.” Ali, u većini slučajeva, naše srce je zamagljeno raznim mislima. Ponekad nas ushićenje navede na loše odluke. Kada ste ljuti ili vam je srce shrvano tužnim mislima, često ćete pogrešno procijeniti situaciju. Dakle, nije baš uvijek mudro slediti svoje srce.

Naročito kada se radi o ljubavi, naše srce nas obično ne vodi nikuda. Mi čeznemo da čujemo nježne riječi, osjetimo tople zagrljaje, povremeno dobijemo lijepe poruke ili doživimo romantičan sastanak, a krajnji rezultat svih tih očekivanja najčešće je osjećaj potpunog promašaja. Naše srce ne zna u koga može imati povjerenje i kada je sigurno potpuno se predati. Stoga, slijepo slijeđenje osjećaja može nas, u nekim prilikama, povesti stranputicom.

Svakog dana se budimo s različitim mislima i osjećajima. Ponekad se probudimo s jakom željom da pružimo ljubav svima i svoju dušu častimo čistom srećom. Ali, ima i dana kada se osjećamo sasvim suprotno i budimo se sa snažnom potrebom da budemo voljeni. Možda se osjećamo potpuno slomljenim i treba nam neko tko bi se pobrinuo za nas da bismo se vratili u normalu. Ovakva promjena raspoloženja može učiniti da se osjećamo izgubljenima i zbunjenima, nemoćnima da donesemo najbolju odluku.

PROČITAJTE: Ako vas tjera požuda, ako živite jedino po osjećajima…

Zbog toga mi često previše “lupamo glavu” i vrtimo se u krug. Naše emocije nas dovode u dilemu, a nije lako riješiti probleme oslanjajući se isključivo na unutarnje osjećaje. Treba nam netko da nam ukaže na pravi put i postara se za nas kada smo uzrujani. Potrebno nam je “rame za plakanje” i ruke koje će otrti naše suze. Srećom, imamo Boga.

Bog će nam se uvijek naći pri ruci i osjetit ćemo Njegovu nazočnost kada smo uznemireni i kada nam je potrebna pomoć. Kada vas vaše srce zbuni i čini vam se nemoguće pronaći pravi put, On će biti tu da vam pomogne i da vas vodi. Ako mu vjerujete svim srcem, On vas nikada neće iznevjeriti.

Trebate naučiti da Mu vjerujete. Svijet vas stavlja pred mnoge izazove. Ne dozvolite sebi da vas zasjene privremene obmane. Morate naučiti da živite po vjeri i shvatite i ono što je iznad vaših osjećaja. Imajte povjerenja u Boga i On će vam dati rešenje u svakoj situaciji. On će vas smiriti i učiniti da vam srce spokojno kuca. Zato uvijek radije slušajte Boga, nego svoja osjećaje.

Izvor: Viseodzivota.com

NAJNOVIJE!