Liječnik s 26 godina staža dobio otkaz zbog ”grijeha” koji je šokirao sav normalan svijet

Engleski liječnik je dobio otkaz zbog ”grijeha” koji je šokirao sav normalan svijet. Njegov ”grijeh” je bio taj što je rekao da je ljudski spol određen rođenjem.

Dr. David Mackereth je dobio od svog poslodavca, britanske vlade, otkaz nakon punih 26 godina staža na posao u državnoj zdravstvenoj službi, NHS, gdje je držao visok položaj.

Grijeh ovog 55-godišnjaka je što se drznuo sugerirati da je spol određen rođenjem– odnosno, taj što je odbio identificirati pacijente prema “preferiranom” spolu umjesto prema onom biološkom, određenom kromosomima. Nakon toga je proglašen “nepodobnim za posao”.

Branio pravo na slobodu govora i uvjerenja

Ovaj sad već bivši procjenitelj invalidnosti u službi Ministarstva rada i mirovine iz Dudleyja u West Midlandsu tvrdi da je spol osobe biološki određen i da je njegovo pravo na slobodu govora osporeno ovom odlukom, te smatra da bi i drugi “profesionalci koji su vjernici” mogli izgubiti svoje poslove jednostavno zato jer su zadržali “stoljećima stare” stavove o spolu i rodu.

Dr. Mackereth, kršćanin, kaže kako je to, osim što je znanstvena činjenica, njegovo vjersko uvjerenje. Liječnik, koji je veći dio svoje karijere proveo na Hitnoj, kaže: ‘”Ne napadam transrodni pokret, ali branim svoje pravo na slobodu govora i slobodu uvjerenja”.

“Mislim da me ne bi smjeli prisiljavati da koristim određene zamjenice. Ja ne namjeravam vrijeđati ni uznemiravati nikog, no ako to što se netko osjeća uvrijeđenim može dovesti do otkaza liječniku, onda, kao društvo, moramo preispitati gdje zapravo idemo”, kaže dr. Mackereth, član baptističke crkve.

Pročitajte cijeli članak >>

IZVOR:Narod.hr

NAJNOVIJE!