Božji plan za vašu bol

Zato i koji trpe po volji Božjoj, neka preporučuju vjernome Stvoritelju duše svoje dobrim djelima“! (1. Petrova 4, 19)

Sjećate li se kako je izgledala fotografija prije digitalizacije svega? Prva stvar koju biste dobili nakon što biste nešto fotografirali bili su negativi. Nakon toga ste te negative trebali razviti u pozitiv tako što biste otišli u tamnu sobu i nakon što ste svjetlom osvijetlili negativ i prenijeli ga na papir fotografije. Ovo bi negativ pretvorilo u pozitiv, to jest u fotografiju u boji.

To je ono što Bog želi učiniti s nepravdama u našem životu. Svi ih imamo. Ljudi su se prema nama ružno ponijeli. Ponizili su nas. Iskoristili su nas. Bog želi uzeti sav taj negativ i kroz njega obasjati Isusovo svjetlo te ga tako pretvoriti u pozitiv, odnosno u fotografiju u boji života za kakav smo stvoreni da ga živimo.

Biblija govori, „Zato i koji trpe po volji Božjoj, neka preporučuju vjernome Stvoritelju duše svoje dobrim djelima“! (1. Petrova 4, 19)

Najvažnija stvar koje se trebate sjetiti kada trpite nepravdu je da je Isus na vašoj strani. Nema grijeha kojeg Bog više osuđuje (osim možda ponosa) od nepravde. U Bibliji nam Bog pokazuje kako se osobito pobrinuo za one koji su pretrpjeli nepravdu. Bog je Bog pravde. On čuje vaš plač, vidi vašu bol i zna gdje ste povrijeđeni. Niste dobili ono za što ste mislili da zaslužujete. No, Bog ima plan za vašu bol.

Kada svoje okolnosti obasjate svjetlom Božje ljubavi, Bog vašu bol može pretvoriti u prekrasnu sliku. Bog kroz vašu bol razvija vašu osobnost. Čini vas snažnijima i najvažnije- On koristi vašu bol za dobro.

Nikada nećete saznati koliko točno boli ćete trebati pretrpjeti u ovome životu. No nakon što dođete u nebo bolje ćete razumjeti zbog čega su vam se neke stvari događale. Ipak, Bog vam ne duguje objašnjenje za to.

Evo dobrih vijesti: vama niti ne treba objašnjenje. Vi samo trebate znati da vas Bog voli. Bog ima plan za vas i Bog će se obračunati na svoj način sa svima koji su vas povrijedili. Bog nikada ne gleda olako na povredu. Dopustite da svjetlost Evanđelja obasja vašu povredu i Bog će je iskoristiti – samu nepravdu koju ste pretrpjeli kako bi od nje stvorio prekrasnu sliku koja će se vidjeti u vašem životu.

Autor: Rick Warren; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Pastorrick.com

NAJNOVIJE!