BOŽJI DAR IZ PRIRODE: Kelj oporavlja jetru, izbacuje toksine, čisti organizam!

Kelj sadrži visoku razinu sumpora, koji oporavlja jetru, izbacuje toksine i čisti cijeli organizam.

Čišćenje organizma je preporučljivo i poželjno u bilo kojem godišnjem dobu, a sada iskoristite maksimalno šarenilo i raznovrsnost s tržnice.

Ako uvrstite samo jednu namirnicu u svoju prehranu, imat ćete maksimalan učinak i vaša jetra će vam biti itekako zahvalna. U pitanju je kelj koji je najbolji saveznik detoksikacijskog programa.

PROČITAJTE: 16 vrsta hrane koji su prirodni čistači vaše jetre

Detoksikacija je potrebna kako bi se iz tijela eliminirali toksini, produkti metabolizma. A središnji organ koji je zadužen za samostalnu detoksikaciju organizma je jetra, pa je zato najvažnije da prehranom pospješite njen pravilan rad.

Osim pravilne, lagane prehrane bogate voćem i povrćem rad jetre poboljšat ćete unosom gorkih namirnica – radiča, rikole, maslačka, brokule, kupusa i svog zelenog povrća. A od svih najviše učinka imat će unos kelja.

Kelj, kao i ostalo lisnato povrće, sadrži visoku razinu sumpora, koji podržava čišćenje jetre i pomaže kod uklanjanja slobodnih radikala i drugih otrova.

Iz tog razloga je poželjno da tijekom intenzivne detoksikacije unosite što više ovog povrća, a najbolje je da on bude sastojak smoothieja.

Osim kelja, odličan saveznik mogu biti i voda, jaja i crveni grejp.

NAJNOVIJE!