Kako razotkriti sotonu i njegove načine djelovanja?

Dok slijedimo vodstvo našega Gospodina, važno je nastojati razumjeti sotonu i njegove načine djelovanja. Moramo znati kako neprijatelj pokušava osujetiti Božje naume među nama.

Sotonina mržnja prema Kristovim sljedbenicima je vrlo stvarna. On prezire sve što zastupa Bog i učinit će sve što može kako bi spriječio ljude da dođu do istine. Ja sam svjedočio njegovu bijesu otkako sam bio malo dijete u Portoriku.

Moji su roditelji bili poznati širom one regije radi svoga prakticiranja okultizma, tako da sam odrastajući vidio kakav snažan zahvat sotona ima na onima koji su pod njegovim utjecajem.

Kad je moja majka postala kršćanka, bio je to koban udarac djelu koje je sotona gradio u mojoj obitelji. Jednom je ona bila njegov najveći saveznik, a sad je postala njegov žestoki neprijatelj.

PROČITAJTE: 4 najčešće sotonine taktike kojima napada kršćane

Nakon što je moja majka predala svoj život Isusu, moja žena Gloria i ja posjetili smo je u njezinu domu. Dok smo bili tamo, svake noći točno u tri sata ujutro, Gloria bi se probudila od zastrašujućeg zvuka pred prozorom.

Kad nam je to ispričala, moja se majka nasmijala i rekla: “Neka te to ne plaši. Sve otkako sam postala kršćanka demoni su bijesni na mene. Reci im da začepe, a onda se vrati na spavanje.”

Gloria nije bila sigurna što da misli o njezinu savjetu s obzirom da nije odrastala gledajući stvari koje je moja obitelj doživljavala. Ali ja sam se uvijek na taj način nastojao pozabaviti sotonom i njegovim prepredenim demonima. Usprkos njihovim napadima, koliko god zastrašujući bili, najbolji pristup je jednostavno usredotočiti se na osobu Isusa i njegovu snagu. Sve što sotona pokušava je da skrenemo u svom životu da ne govorimo ljudima o Isusu.

Apostol Pavao nas je podsjetio da je Isus “razoružao Poglavarstva i Vlasti i javno ih izložio ruglu”, trijumfirajući nad njima križem (Kol 2,15). Kroz to djelo, Isus je dao svakom svom sljedbeniku sposobnost da ukloni zlo kad god se podigne u našoj nazočnosti.

Autor: Nicky Cruz; Izvor: Worldchallenge.org

NAJNOVIJE!