Najbolniji trenutak za Boga: Ovo je najveća bol koju je doživio

Što mislite, koji je najbolniji trenutak za Boga, najveća bol koju je doživio dok je hodao na ovoj Zemlji?

Većina se nas odmah prisjeti raspeća. Sjetimo se biča, onih kandži na vrhu biča koje su Mu razdirale kožu sve do kosti i organa. Je li to taj trenutak? Blago rečeno, to jest bilo vrlo bolno iskustvo. To je jedna od najgorih stvari koje osoba može proživjeti, no unatoč toj strahoti, čini se da to nije bio najbolniji trenutak.

Je li to bilo samo raspeće, kada su mu kroz ruke i stopala probijeni hrđavi čavli, kada je svoja bičevana leđa morao pritisnuti o drvo križa? I to je bilo strašno, ali čini se da to nije bio Njegov najbolniji trenutak.

Vjerojatno bismo se složili da je najbolniji Gospodinov trenutak onaj iz Matejevog 27, 45-46: „Od šeste ure nasta tama po svoj zemlji – do ure devete. O devetoj uri povika Isus iza glasa: »Eli, Eli, lema sabahtani?« To će reći: »Bože moj, Bože moj, zašto si me ostavio?«“

VIDI OVO: Zašto je Isus vapio: „Bože moj, Bože moj, zašto si me ostavio?“

Trenutak kada su se ispunile proročanske riječi

Te su nas riječi iznenadile, kao da su izletjele iz vedra neba, i pitamo se što je On mislio u tom trenutku. Nama ljudima teško je i pojmiti što se u tom trenutku odvijalo. Prvo, to je bio trenutak kada su se ispunile proročanske riječi iz Psalma 22 koji kaže „Bože moj, Bože moj, zašto si me ostavio?“

Ali to nisu bila buncanja čovjeka na samrti. Njega nije napuštala vjera u Oca. Krist, dok je visio na križu, trpio je teret grijeha cijelog svijeta. Njegova je smrt žrtva za sve nas. Na Njega se svalila sva krivnja svih grijeha, i trpio je kaznu koju nije zaslužio. Srž je te kazne Božji gnjev usmjeren protiv onih koji griješe.

Kroz taj misteriozan događaj kojeg nikada nećemo moći razumjeti, kroz te sate patnje na križu, Otac je izlijevao svoj gnjev protiv grijeha, a primatelj tog gnjeva bio je Njegov ljubljeni Sin. Bog je kažnjavao Isusa kao da je on sam počinio sve te gnjusne činove. Kroz taj čin Isus je mogao oprostiti onima koji su se obratili, kao da su cijelo vrijeme vodili savršen život pravednosti.

Autor: Greg Laurie; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Christianity.com

NAJNOVIJE!