Život mladića naglo je prekinut jednim jedinim činom – majka želi podići svijest da zaustavi prodaju ovog otrova

Život 19-godišnjeg Connora Reid Eckhardta naglo je prekinut jednim jedinim činom. Nakon samo jedne konzumacije legalne droge, sintetičke marihuane koja se u trgovinama u SAD-u prodaje legalno pod nazivom ‘Spice’ (začin, op. prev.).

Connor je ubrzo nakon konzumacije završio u komi, četiri je dana bio na aparatima za održavanje života, i naposljetku mu je mozak odumro.

Connor više nije živ, a da je znao istinu o sintetičkoj marihuani vjerojatno bi i dalje bio među živima.

Misija da se sintetička marihuana iskorijeni

Connorov slučaj, na žalost, nije jedini, ali mogao bi biti posljednji ako misija njegove majke doživi uspjeh. Zato ona na sve načine pokušava prokazati i zaustaviti prodaju ovog legalnog otrova koji joj je oduzeo ljubljenog sina.

PROČITAJTE: 10 stvari koje bi kršćani trebali znati o marihuani

Connorova je majka, potaknuta strašnim gubitkom i boli, započela The Connor Project fondaciju s ciljem obrazovanja, osvješćivanja i prevencije. Obitelj je web-stranici svoga pokreta dala i primjereno ime thedirtiestkeptsecret.org („prljavočuvanatajna“, op. prev.).

Connorova je majka zavapila: „CONNOR, ŽELIM PONOVNO DRŽATI TVOJU RUKU!!! KADA SI SE RODIO, PRVI SMO SE PUTA UPOZNALI I TVOJI SU SE MALI PRSTIĆI OMOTALI OKO MOJIH. Novorođena beba. Tako mala i nevina. GODINAMA SMO ČEKALI NA TEBE, dar od Boga. ČINILO SE KAO DA SMO SAMO TREPNULI, I TEBE NIJE BILO. Tvoji PRSTI SE NISU MOGLI ISPREPLESTI S NAŠIMA ZATO ŠTO TI MOZAK VIŠE NIJE FUNKCIONIRAO. Jedan udisaj Spicea uzeo ti je život. U tvome tijelu nije bilo drugih droga ili alkohola. Njegujemo otiske tvojih ruku, iako su one ukočene. DRŽITE SVOJU DJECU ZA RUKE. Upamtite ih. Molim vas, informirajte sebe i svoju djecu o opasnostima sintetičkih droga. Te droge ne diskriminiraju. Fondacija The Connor Project je u vezi obrazovanja, osvješćivanja i prevencije. Molim vas da Connorovu priču podijelite s drugima, možda će nekome spasiti život!“

Foto: Facebook

Opasnosti sintetičke marihuane

Problem s ‘drogom’ koju je Connor uzeo je da je ona legalna u SAD-u, prodaje se u običnim trgovinama, nema dobne granice, a učinci su puno gori od obične marihuane. ‘Spice’ je samo jedan od 600 naziva za ovu tvar, neki ju zovu i Scooby grickalice, Marley, K2 i Cloud 9. Ova droga zaslužuje samo jedno ime – otrov.

Obiteljska nastojanja zapažena su i na televiziji. U jednoj TV emisiji Connorov je otac rekao: „Pomislili biste da je sigurno, da je u redu, da je to alternativa za marihuanu, ali je je sve samo ne to. To je smrtonosan otrov.“

Connor prije pušenja vjerojatno nije imao pojma koliko je ta supstanca opasna. Bolnice bilježe sve više slučajeva ljudi koji su otrovani ‘Spiceom’.

PROČITAJTE: Što Biblija kaže o rekreativnoj upotrebi marihuane?

Kada ‘Spice’ udari u mozak, to ne bude onako kako korisnik očekuje. Učinci mogu biti strašni, „Ono uzrokuje tjeskobu, trzaje, halucinacije, iritaciju, agresivnost i otupljenost.“

 Popis ovdje ne staje. ‘Spice’ može uzrokovati napadaje, psihotične epizode, dugotrajnu psihozu, paralizu, oštećenje bubrega, ubrzane otkucaje srca i srčane napade, oticanje mozga i smrt.

‘Spice’ se proizvodi u otrcanim kineskim, istočnoeuropskim i američkim laboratorijima u kojima tvorci droge ne brinu koliko ona šteti, ili koliko je kvalitetna. Često se miješa s drugim kemikalijama a korisnici nemaju pojma što puše.

https://www.facebook.com/270455916494386/photos/a.270459409827370.1073741825.270455916494386/320483638158280/?type=3&theater

Širenje svijesti

Connorova majka čini sve što je u njezinoj moći da bi zaustavila širenje otrova koji joj je oduzeo sina, a njezina misija nije ostala bez uspjeha.

I vi možete pomoći informirajući svoje bližnje i prijatelje, dijeleći ovu priču.

Neka dragi Connor počiva u miru. Njegov je život možda iščezao, ali će zbog njega mnogi životi biti sačuvani.

NAJNOVIJE!