Je li Isus ”slučajno” ispunio proročanstva iz Starog zavjeta?

Kada je Petar govorio mnoštvu u hramu nakon čega je bio izliječen čovjek koji je bio bogalj od rođenja, jasno je rekao da je Isus ispunio starozavjetna proročanstva. (vidi Djela 3, 18-24)

No je li Isus ”slučajno” ispunio ova proročanstva? Je li moguće da je Isus bio jedan od mnogih koji su kroz povijest ”slučajno” odgovarali onomu što je proročanstvo nagovještavalo?

Louis Lapides, kršćanin obraćen s judaizma kaže – ”nema šanse”. Šanse za to su toliko astronomski male da one to isključuju.

Netko je izračunao da je vjerojatnost da će se svih osam proroštava ispuniti jedan naprama stotinu milijardi milijuna. Taj broj je puno veći od sveukupnog broja ljudi koji su hodali ovim planetom.

PROČITAJTE: 20 biblijskih proročanstava koja su se ispunila u Isusu Kristu

„Ista osoba je izračunala da ako biste taj broj preračunali u kovanice, one bi prekrile državu Teksas. Ako biste označili jednu od tih kovanica i ako biste jednoj osobi stavili povez na oči i rekli joj neka pronađe tu kovanicu, koja šansa bi bila da bi ta osoba pronašla kovanicu koja je bila označena? Tako otprilike izgledaju šanse da bi netko mogao ispuniti samo osam proročanstava“.

Znanstvenik Peter Stoner je odredio da je vjerojatnost da se ispuni svih četrdeset osam proročanstava iznosi jedan naprama trilijun, trilijun, trilijun, trilijun, trilijun, trilijun, trilijun, trilijun, trilijun, trilijun, trilijun, trilijuna! Naši mozgovi ne mogu niti zamisliti tako velik broj.

„Izgledi sami po sebi nalažu da je nemoguće da bilo tko ispuni proročanstva Staroga zavjeta“, zaključuje Lapides. „Ipak Isus i samo Isus kroz cijelu povijest, je uspio ispuniti svako od njih“.

Izvor: Christianity.com; Prijevod: Ivan H.

NAJNOVIJE!