Najvažnije pitanje koje si svaki kršćanin treba postaviti

Najvažnije pitanje koje si svaki kršćanin treba svakodnevno postaviti je – postajem li sličniji Isusu?

Rastete li u milosti? Za mene je milost osnaživanje Duha Svetog kako bismo postali sličniji Isusu; dakle, rast u milost znači suobličavanje s Kristom kroz nezasluženu snagu Duha Božjeg. Dakle, dopustite mi da to pitanje postavim drukčije: Oslanjate li se na Duha Svetog da će vas učiniti sličnijim Isusu – kod kuće, na poslu, u odnosima?

Iskreno pogledajte u svoj život u proteklih godinu dana i sjetite se svih kušnji kroz koje ste prošli. Jeste li reagirali s vjerom, milošću, ljubavlju i milosrđem? Jeste li bili ljubazni, strpljivi, nježni, blagog govora? Ili morate priznati da ste reagirali s ljutnjom, samosažaljenjem i oštrim riječima? “Budući da će se ovo sve tako raspasti, kakvi sve onda morate biti svetim življenjem i pobožnošću” (2 Pt 3,11). “Revno nastojte da bez ljage i mane budete u njegovim očima u miru” (2 Pt 3,14).

Tijekom godina ste, kao zreli kršćanin, kroz redovno proučavanje Biblije, dosljednu molitvu i pobožnu pouku izgradili duhovni temelj. Ali postajete li još uvijek sličniji Isusu? Jeste li suosjećajniji, krotkiji i milosrdniji te više opraštate nego u ovo vrijeme prošle godine?

Kad na povrede koje nam drugi nanesu reagiramo djetinje, kržljamo u rastu. Pavao je upozorio Efežane: “Ne budimo djetinjasti, bacani valovima i gonjeni uokolo svakim vjetrom nauka” (Ef 4,14). Možda mislite: “Pa, ovaj se redak ne odnosi na mene. Ja sam ukorijenjen u Riječi.”

Ali Pavlova poruka nas poziva da se još jednom ispitamo. Kako reagiramo na ljude koji se nazivaju našom braćom i sestrama u Kristu, a šire neistine o nama? Što je naš odgovor kad nas povrijede i ožaloste do suza? Pavao je jasan da ne budemo djetinjasti.

Potičem vas da pažljivo ispitate svoj život i podsjetite se da je rast u milosti suobličavanje s Kristom kroz snagu Duha. I nastavite si postavljati ovo pitanje: Postajem li sličniji Isusu uzdajući se u snagu Duha Svetog?

Autor: David Wilkerson; Izvor: Worldchallenge.org

NAJNOVIJE!