NEMOJTE ODUSTATI: Zašto trebamo ustrajati u molitvi?

Molio sam više od trideset godina da moja majka dođe Kristu. Počeo sam sumnjati hoće li Bog ikada čuti moju molitvu. Ali čuo je. Radilo se o Njegovom vremenu. Biblija kaže: „Sve je načinio lijepim u svoje vrijeme“ (Propovjednik 3,11).

Ne želimo ništa požurivati. Ne želimo trčati ispred Gospodina, i ne želimo zaostajati za Njim. Želimo Njegovu savršenu volju u Njegovu savršenom vremenu. Ali moramo ustrajati u molitvi.

Isus je rekao: „Išćite, i dat će vam se! Tražite, i naći ćete! Kucajte, i otvorit će vam se!“ (Matej 7,7). Primijetite uzlazni intenzitet koji je Isus koristio riječima ištite, tražite i kucajte.

PROČITAJTE: Zašto nikada ne trebate odustati od molitve?

Započinjemo s molitvom Bogu. Zatim idemo na sljedeću razinu: Tražimo. Ne odustajemo od toga. Konačno kucamo. Lupamo po vratima. Ne prihvaćamo „ne“ kao odgovor. Moramo biti uporni u našim molitvama. Ne želimo odustati.

Ako je zahtjev pogrešan, Bog kaže „ne“. Ako je vrijeme pogrešno, Bog kaže „polako“. Ako ste u krivu, Bog kaže „rastite“. Ali ako je zahtjev ispravan, vrijeme pravo i vi u redu, Bog kaže „može“.

Ne znamo uvijek što je Božja volja, ali kada molimo za spasenje voljene osobe, kada molimo za našu zemlju da se duhovno probudi (što nam je hitno potrebno), kada molimo za Božju volju u našim životima, ne možemo se povući. Ne možemo odustati.

Moramo nastaviti moliti. Moramo nastaviti tražiti. Moramo nastaviti kucati. Potom će se, kaže Biblija, vrata otvoriti.

Autor: Greg Laurie; Prijevod: Vesna L., Izvor: Crosswalk.com

NAJNOVIJE!