Vaše sadašnje trpljenje proizvodi nešto dragocjeno u vašem životu

Većini kršćana poznat je ovaj redak: “Nemamo, naime, nekoga velikog svećenika koji ne bi mogao suosjećati s našim slabostima, nego jednoga koji je iskušan u svemu (kao i mi), samo što nije sagriješio” (Heb 4,15). Ovdje vidimo da naš veliki svećenik Isus sve vrijeme suosjeća s našim trpljenjima.

Drugim riječima, Gospodin je osobno dotaknut svim našim bolima, zbunjenošću i očajem. Ne postoji ništa kroz što prolazimo a da i on to nije podnio, na ovaj ili onaj način.

S obzirom da imamo takva velikog svećenika, upućeni smo: “Dakle, pristupajmo s pouzdanjem k prijestolju milosti da primimo milosrđe i nađemo milost za pravodobnu pomoć” (Heb 4,16). Rečeno nam je: “Vaš Spasitelj točno zna kroz što prolazite i zna kako vam poslužiti svojom milošću.”

PROČITAJTE: Bog ima neki naum u svim našim trpljenjima

Čuli smo većinu teoloških definicija milosti: nezaslužena naklonost, dobrota Božja, njegova posebna ljubav. Ali kad dođe kušnja, možemo izabrati kako ćemo reagirati.

U Jobovoj knjizi vidimo da je njegova žena postala ogorčena od neiskazane tragedije koja ih je snašla. Glupavo je okrivila Boga i poticala Joba: “Prokuni Boga i umri” (Jo 2,9). U biti je rekla: “Zašto bi Gospodin pustio takvu nezamislivu tragediju na ovu pobožnu obitelj?”

Ali čak i u svojoj velikoj žalosti i tjeskobi, ovaj pobožan čovjek je izjavio: “Pa da me i ubije, ipak ću se uzdat u njega” (Job 13,15).

Rekao je: “Pa ako me ovi gnojni čirevi otjeraju i u grob, neću prestati vjerovati da on zna što radi. Ako i ništa ne razumijem u vezi s ovim, znam da Bog ima neki vječni naum.”

Ljubljeni, vaše sadašnje trpljenje proizvodi nešto dragocjeno u vašem životu dok ste oblikovani u davatelja milosti.

Autor: David Wilkerson; Izvor: Worldchallenge.org

NAJNOVIJE!