10 stvari koje izluđuju vašeg muža (mrzi ih kada ih činite)

Mnoge žene, kao ni muževi, nisu svjesni da svojim postupcima izluđuju suprotni spol. Drage žene, vaš muž ne voli kada činite ove stvari!

Razlog pisanja ovog teksta je osvješćivanje drugih žena koje možda čine neke od ovih stvari, a zbog kojih je i moj brak patio nekoliko godina.

1. Mrzi kada ga sramotite u javnosti

Kada ukazujete na njegove nedostatke, kada ga kritizirate ili ispravljate tada se on osjeća kao glupan ispred drugih – a to je ponižavajuće. Nemojte ga sramotiti ni na koji način (pogotovo ispred vaše djece). Biste li htjeli da on to vama čini?

2. Mrzi kada ga podsjećate na prošle gubitke

To je nešto što je odavno prošlo (ili možda prije samo tjedan dana), a vi se neprestano toga držite. Svi mi griješimo. Pustite stvari koje ste već riješili i krenite dalje. Ako postoje neriješeni problemi u vezi kojih niste postupili biblijski, nemojte ih stalno spominjati nego se potrudite da ih riješite i nastavite dalje sa svojim životom.

VIDI OVO: 5 rečenica koje muževi trebaju reći svojim ženama svakog dana

3. Mrzi kada mu se počnete žaliti čim uđe kroz vrata nakon posla

Ovo ne mogu dovoljno naglasiti – kada vaš muž dođe kući s posla, ZAGRLITE ga. Pokažite mu ljubav i poljubite ga. Recite mu nešto lijepo i pričekajte prije nego se počnete žaliti kako je vaš dan bio težak. On je imao jako dug dan (znam da ste i vi, ali sada ne pričam s njim, nego s vama). Njemu su se u danu dogodile stvari koje se vama možda nisu dogodile, možda se mučio s nečim što vi nikada nećete ni saznati. No ono što je najvažnije je ono što ga čeka kod kuće.

4. Mrzi kada očekujete da bude kao vaše prijateljice

On vjerojatno ne voli uređivanje kuće, albuma ili provođenje 5 sati u kupovini. Poslijepodne u salonu za nokte vjerojatno nije njegova ideja zabave. On neće s vama komunicirati kao vaša prijateljica i neće htjeti znati cijelu priču koju mu želite ispričati. DO. POSLJEDNJEG. DETALJA. Cijenite ga jer je muškarac, a sve te druge stvari ostavite za prijateljicu.

5. On mrzi kada očekujete da vam čita misli

Samo mu recite. Molim vas, samo mu recite. Nemojte igrati psihološke igrice gdje mislite: „Ako me stvarno voli, znao bi da želim … (nadopuni prazninu) bez da mu to moram reći“. Vaš će suprug biti jako zahvalan ako se riješite svih tih igrica te mu otvoreno sve kažete.

6. Mrzi kada ga tretirate kao malo dijete

Muškarci znaju da ne razmišljaju kao i mi. Oni znaju da je teško ponekad ići korak u korak s našim očekivanjima i željama. Kada zaborave spustiti dasku na toaletu to nije zato što nas žele naljutiti. Kada idu dužim putem jer su zaboravili kraći, to ne rade jer žele potrošiti više goriva. Kada razgovaramo s njima istim tonom kao i s našom djecom, to je ponižavajuće. Užasno. A ujedno je i grijeh.

VIDI OVO: Dragi muževi: Nemojte se čuditi što vam brakovi ne funkcioniraju ako ne radite OVO

7. Mrzi kada započnete prepirku u 11 navečer

Nemojte čekati do kasno na večer kako biste otvorili diskusiju koja će dovesti do duge rasprave i svađe do jutra. Ako trebate razgovarati o nečemu što može uzrokovati dugu svađu ili raspravu, napravite to predvečer, ili ako je moguće, u jutro. Poštujte činjenicu da se i on mora odmoriti.

8. Mrzi kada ga uspoređujete sa „savršenim muškarcem“ iz crkve

Vaš suprug možda nije tako „duhovan“ i možda vas ne tretira kako taj „savršeni muškarac“ tretira svoju suprugu, on možda ne zvuči tako učeno, možda se ne čini toliko zainteresiran za misu, ali vaš suprug ima kvalitete koje ćete možda propustiti jer ste neprestano usredotočeni na ono što on „nije“. Prestanite ga uspoređivati s drugim muškarcima – što dobroga to može donijeti? Zašto ne zamolite Boga da vam otvori oči kako biste vidjeli neke njegove kvalitete koje još niste zamijetili?

9. On mrzi kada ga kažnjavate šutnjom

Kad god koristite šutnju za manipulaciju, oboje ste oštećeni. Šutnja je jako težak način kažnjavanja. Nemojte otežavati stvari šutnjom i zadržavanjem ljutnje u sebi. Ako ste povrijeđeni ili ljuti, prvo se obratite Bogu i zamolite Ga da pogleda u vaše srce i vidi imate li pravo biti ljuti ili postoji nešto što trebate raspraviti sa suprugom. Pričajte s njim. Budite iskreni i ponizni u svojoj komunikaciji te nemojte zaboraviti da on nije vaš neprijatelj.

10. On mrzi kada koristite seks kao oružje

Dar intimnosti treba biti izraz nesebične ljubavi. To je fizička demonstracija duhovnog jedinstva. Nemojte kažnjavati svog supruga i koristiti intimnost kako bi ga potkupili. Primijetite da ne govorim da biste trebali dozvoliti vašem suprugu da od vas neprestano zahtjeva intimnost, ali ona treba biti izraz ljubavi s obje strane. No, danas ne govorim supruzima, nego suprugama. Poštujte vašu intimnost kao svetu te volite vašeg supruga.

Jesam li danas zvučala oštro? Nadam se da nisam, nego samo znam koliko je lako uljuljati se u taj pogrešan stav koji se pretvori u loše odnošenje prema onima koje volimo te vas sve potičem da ostavimo po strani sve ove stvari koje su vrlo česte u braku. Česte, ali i destruktivne. One ne slave Boga.

Razlog pisanja ovoga je osvješćivanje drugih žena koje možda čine neke od ovih stvari, a zbog kojih je i moj brak patio nekoliko godina.

Autorica: Kimberly Wagner; Prijevod: Ida U.; Izvor: Faithit.com

NAJNOVIJE!