Bogu možemo biti ugodni samo s ovim stavom

Odjenu [me] haljinom spasenja… Izaija 61,10

Ovako govore ljudi koji vjeruju u Gospodina Isusa. Onima pak koji ga ne poznaju, ovakav govor čini se neobičnim. Ali onaj koji je pred svetim Bogom već stajao u svoj svojoj nedostojnosti, poput kakvog otrcanog prosjaka, da bi se zatim darom vjere zaodjenuo milošću i praštanjem Isusa Krista, taj razumije ovaj jezik. Takav čovjek ponosi se što je “odjenut haljinom spasenja”.

“Haljina spasenja.” Na vrlo službenim prijemima traži se odgovarajuća svečana odjeća. Nema ulaska u dvoranu bez prikladne odjeće. I kod Boga vrijedi da se pred njim možemo i smijemo pojaviti isključivo u “haljinama spasenja”. Bogu možemo biti ugodni samo ako smo zaodjenuti Isusovom pravednošću.

PROČITAJTE: Kako možemo primiti spasenje od Boga?

“Haljina spasenja.” To znači mnogo više. To je odjeća s učinkom. Drevni Grci prepričavali su mit o heroju Herkulesu. Njemu je njegov neprijatelj podvalio otrovni plašt. Prilikom žrtvene gozbe Herkules je na sebi nosio taj plašt. Ubrzo ga je počela peći koža. On ga je htio zbaciti sa sebe, ali nije išlo. I plašt je spalio heroja. Bio je to plašt s učinkom!

Slično se ponaša i čudesna odjeća spasenja. Ona također počinje paliti našu staru grešnu narav. Ona sve dublje zadire u našu narav i sve više usmrćuje naše bezbožno biće da bi se u nama mogao očitovati Isusov život.

Eto tako Isusova milost stvara nove ljude. A kad bismo se prilikom toga htjeli sami hvaliti, smjesta bismo izgubili “haljinu spasenja” i bili ponovno odjenuti dronjcima vlastite pravednosti.

Snagom tvoje krvi, Gospodine, oslobodi me sve više i više od grijeha i propasti. Amen.

Autor: Wilhelm Busch

NAJNOVIJE!