Borite li se s nekim grijehom kojeg u isto vrijeme i volite i mrzite?

Borite li se s nekim grijehom kojeg u isto vrijeme i volite i mrzite? Zaista ga želite nadvladati, ali u trenutku kada ste kušani, zadovoljstvo koje iščekujete briše svu vašu volju za borbom. Ovakva iskušenja koja volite i mrzite su ono što uzrokuje najveće borbe. Ipak ponekad je dio problema i to što ne postavljamo granice.

Iako nikada nećemo biti u potpunosti slobodni od iskušenja, ove korake možemo poduzeti kako bismo zaštitili sami sebe na način da odredimo vježbe i granice kako bismo se očuvali od toga da uđemo u opasnu zonu. Kada Pismo govori o ovoj temi, ono u vezi toga prikazuje dvije vrste uputa.

Bježite od požude i trčite za pravednošću, vjerom, ljubavlju i mirom. (2. Timoteju 2, 22). Cilj ovdje nije jednostavno se oduprijeti iskušenju već, što je to prije moguće, pobjeći u suprotnome smjeru prema onome što je božansko.

PROČITAJTE: 2 ključne stvari koje će vam pomoći da nadvladate tjelesna iskušenja

Potčinite se Bogu i oduprite se đavlu. (Jakov 4, 7) Pokušati oduprijeti se iskušenju je uzaludno osim ako ne živimo život u poslušnosti Bogu. S potčinjavanjem dolazi i snaga da se odupremo.

Ne prilagođavajte se svijetu, nego budite novi ljudi, obnavljajući svoj um. (Rimljanima 12, 2). Ako svoje umove ispunimo idejama i prioritetima kulture u kojoj živimo, postati ćemo vrlo laka meta za iskušenje. Ipak, Efežanima 6, 17 Božju Riječ naziva ”mačem Duha” – oružjem koje možemo koristiti kako bismo se obranili od neprijateljskih napada.

Bog nam je otkrio ograničenja unutar kojih smo sigurni. Upozorio nas je da ukoliko se budemo igrali s našim žudnjama i ukoliko sami sebe stavimo na put požuda, da ćemo pasti. Stoga, približimo se blizu Bogu (Jakov 4, 8) i zaštitu Njegove Riječi, mudrosti i snage.

Autor: Charles F. Stanley; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Intouch.org

NAJNOVIJE!