Dan kada sam shvatila istinu o svom suprugu

Tog dana shvatila je istinu o svom suprugu. Njezin suprug je bio dar koji je trebala, te je blagoslovljena što ga ima.

U braku smo gotovo jedno desetljeće te sam mislila da znam sve što se ima znati. Sigurno nisam očekivala neke tajne. Da, prošli smo kroz mnoge promjene tijekom godina, no ništa nije usporedivo s prošlih devet mjeseci.

Naši su se životi drastično promijenili tijekom ove godine te sam bila u tijeku razmišljanja o jednoj od onih opasnih i nejasnih situacija kada mi je suprug poslao poruku koju nisam očekivala.

Samo malo, ipak trebam početi od početka kako bi sve bilo jasno. Mislim da je to bio petak ujutro, vozila sam se mračnim autoputom na posao. Pila sam kavu iz termosice nadajući se da će me održati budnom cijeli dan. Vidite, prošli je dan bio, blago rečeno, jedan veliki izazov. Ma budimo iskreni. Bio je težak. Imala sam loš dan na poslu.

Bio je to jedan od onih umornih i teških dana koji su česti kada radite u području praktične zdravstvene njege. Nakon takvog dana, teško se ponovno ustati za posao i započeti ga ponovno. Pokušala sam se ohrabriti za još jedan takav dan te sam se molila.

Dok sam razmišljala o tome kako je moj dan bio težak, počela sam razmišljati i o mom životu. Kao medicinska sestra koja radi na terenu i koja je dobila novi zadatak, još sam uvijek učila novi sustav za upisivanje pacijenata i gdje mi što od pribora treba stajati.

Usred svega toga osjetila sam vibraciju mobitela u džepu. Kada sam napokon pronašla malo vremena za pauzu za ručak pogledala sam poruku. Bila je to poruka mog supruga koji je putovao sa mnom na zadatke koje sam dobivala, a između ostalog je ostajao kod kuće i podučavao našu djecu.

VIDI OVO: 3 želje koje bi pobožan suprug trebao imati

Želim da znaš da te volim

Pisalo je: „Želim da znaš da te jako puno volim. Znam da to ne govorim često, ali zaista cijenim sve što činiš ta našu obitelj. Nadam se da će ti dan dobro proći, jedva čekam da te vidim večeras. Ne trebaš odgovoriti, znam da si zaposlena, ali znaj da te volim i cijenim.“

U trenu kada sam trčala okolo kao muha bez glave, pokušavajući ne izgledati kao muha bez glave, on mi je poslao tu poruku.

Poslije je poslao još jednu. Pitao me treba li oprati koju moju kutu budući da je prao rublje.

Pri kraj smjene, poslao mi je još jednu poruku. Zanimalo ga je želim li tacose za večeru jer ih je namjeravao napraviti.

Taj sam dan dugo radila, ali kada sam stigla kući pozdravio me je poljupcem, čistom kućom, svijećom pokraj vrata i predivnim mirisom svježe napravljene večere. Pojeli smo ih, pogledali emisiju te mi je izmasirao umorne noge.

Tako da, dok sam ovaj petak vozila na posao misleći na težak dan, misao na mog supruga je nadjačala svaki strah koji sam osjećala zbog novog posla. U tom sam trenu čula Gospodina kako mi u srce šapće istinu o mom suprugu:

„On je tvoj dar.“

To je sve što je rekao, ali je bilo dovoljno. Moj suprug je bio mnogo toga. On je bio moj najbolji prijatelj, moj partner u odgajanju djece te je često bio glas razuma koji sam trebala. No on je ujedno bio i moj dar, moj dar od Boga, koji sam dobila kako bi mi život na zemlji bio lakši.

On nije bio „još jedno od moje djece“ kako neke žene znaju reći. On nije bio samo cimer s kojim sam provodila dan, on nije bio samo draga osoba s kojom sam dijelila svakodnevne probleme i s kojom sam odgajala djecu.

On nije bio spasitelj mog života, moje sidro ili moj razlog za postojanje. Sunce nije izlazilo i zalazilo zbog njega te nije bio tu kako ja ne bih bila usamljena. On je bio moj dar. To je prava istina.

VIDI OVO: Kako muž može učiniti svoju ženu sretnom?

Bog nas je spojio

Sveznajući Bog nam je ukrstio puteve, iz godine u godinu, te nas je postavio jedno drugome u živote kako bismo si pomagali, ohrabrivali jedno drugoga i služili si kao inspiracija. Moj suprug je bio dar koji sam trebala, pogotovo nakon teškog dana, te sam blagoslovljena što ga imam.

U životu ne postoje samo savršene situacije. Zapravo, njih je vrlo malo. No postoji jedna stvar koju možemo učiniti. Umjesto da se usredotočimo na manje savršene dijelove života, ili one užasne, možemo maknuti taj korov i vidjeti darove koje nam je Bog dao. Mnogo puta je to naš supružnik. Ja znam da je to slučaj kod mene. U burnom, neprestano mijenjajućem životu možete mnogo toga uzeti zdravo za gotovo.

No, možete i shvatiti istinu da je vaš supružnik dar od Boga, koji vam je darovan da bude tu za vas u ime Isusa. Usred tako užasnog dana, ne sumnjam da je Duh Sveti nadahnuo mog supruga da me tako nesebično služi. Moj dar je poslušao.

Autorica: Brie Gowen; Prijevod: Ida U.; Izvor: Faithit.com

NAJNOVIJE!