RJEŠENJE ZA HLADNE RUKE I NOGE: Ovo obavezno radite kako biste poboljšali cirkulaciju!

Lošu cirkulaciju, prije svega, uzrokuju masne naslage koje se skupljaju na arterijskim žilama, što rezultira ometanjem protoka krvi.

Ovaj problem je moguće liječiti (i spriječiti) promjenom načina života, lijekovima koje prepiše liječnik, a u težim slučajevima – operacijom. Neki od glavnih simptoma loše cirkulacije su utrnulost nogu, grčevi u stopalima, hladni dlanovi, ruke ili stopala…

Ako su vam često hladne ruke i noge, postoji nekoliko metoda koje mogu pomoći da se ovaj problem ublaži, pa čak i riješi.

Vježbajte

Svaka vrsta fizičke aktivnosti korisna je za rješavanje ovog problema. Plivanje, ples i aerobik su odlični, a ako se dosad niste bavili nekom aktivnošću, počnite s kraćim šetnjama, koje ćete postupno produžavati i ubrzavati da biste pokrenuli krv u tijelu. Samim tim će i srce brže raditi, a pokrenut će se i metabolizam, a skup svega toga donosi ogromnu korist za cijeli organizam, a osobito za cirkulaciju.

PROČITAJTE: 8 upozoravajućih znakova loše cirkulacije

Pazite na prehranu

Jedite više manjih obroka tijekom dana i povećajte unos povrća, izbacite brzu hranu i drastično smanjite unos masnoća. Povećanje unosa vlakana također će pomoći u eliminiranju masti iz organizma i poboljšati cirkulaciju.

Prestanite pušiti

Pušenje pospješuje skupljanje kolesterola u krvnim žilama i oštećuje unutarnji sloj arterija, čija je funkcija stezanje i opuštanje radi regulacije protoka krvi. Ako želite poboljšati cirkulaciju, definitivno razmislite o prestanku pušenja.

Smanjite stres

Kad je tijelo izloženo stresu, često dolazi do spazma mišića koji stežu krvne žile, pa se smanjuje protok krvi kroz ekstremitete kako bi stigla do glavnih organa. Izvrstan način za borbu protiv stresa su molitva i opuštanje na način koji vama odgovara (druženje, čitanje, slušanje glazbe…) minimum sat vremena dnevno.

Podignite noge

Mijenjajte položaj u kojem držite noge. Dok ležite, noge podignite na jastuk. Nemojte predugo sjediti na poslu i na svakih pola sata obavezno malo prošetajte.

Naizmjenično tuširanje

Tuširanje naizmjenično toplom i hladnom vodom poboljšat će cirkulaciju, ali i imunitet.

NAJNOVIJE!