Zaslužuje li nevjerni muž ženinu ljubav i oprost? Njihov brak je primjer

Treba li nevjernom mužu oprostiti grijeh nevjere? Zaslužuje li nevjerni muž oprost od žene kojoj je na vjenčanju obećalo da će biti s njom do kraja života?

Brak Rebecce Duvall i njezinog supruga se počeo raspadati. Bilo joj je teško oprostiti mužu jer je otkrila da ju je varao. Četiri mjeseci Robert je imao aferu. Ona je to otkrila kada je pronašla poruke na njegovom mobitelu.

Kada se to dogodilo, Rebecca je postala kršćanka. Tražila je kršćanski savjet i odlučila je ne otići i boriti se za njihov brak.

Jednog dana Robert se razbolio zbog zatajenja bubrega i doznao da je Rebecca savršeni podudaratelh za njegovu transplantaciju bubrega. No, ona pomislila je u sebi, “on ne zaslužuje nježnu ljubav koju mu mogu dati kao žena” i tako je odlučila da to nikad učini.

VIDI OVO: 10 neočekivanih načina na koje počinje nevjera u braku

Ali nekoliko mjeseci kasnije, Bog je intervenirao i presvjedočio je Rebeccu da mu vjeruje i da obavi transplantaciju kako je Bog rekao.

Operacija je bila uspješna i zbog Rebeccinog djela oprosta i nesebične ljubavi prema Robertu, Robert je prihvatio Isusa Krista u svom srcu.

Otada je njihov brak bio obnovljen i dublje se razvijao, a oboje su postali savjetnici parova i oboje žive s Bogom u središtu njihovog života.

“Svaka gorčina i srdžba i gnjev i vika i hula, zajedno sa svom zloćom, neka se ukloni od vas! I budite jedni drugima dobrostivi, samilosni, opraštajući jedni drugima kao što i Bog u Kristu oprosti vama.” (Efežanima 4,31-32)

NAJNOVIJE!