Ova obitelj ima 19 djece, pogledajte kako izgleda njihov dom

Jedna od najvećih obitelji na svijetu ima 19 djece (9 sinova i 10 kćeri). Roditelji nikada nisu tražili novac od države i vjeruju da su djeca Božji blagoslov. 

Gil i Kelly Bates iz Tennesseeja imaju 19 djece, (9 sinova i 10 kćeri) i devet unuka. Prvih 15 godina braka Kelly je bila trudna svake godine.

Ponosni otac, 53-godišnji Gil, je vlasnik male tvrtke, a u poslu mu pomažu stariji sinovi.

Batesovi nikada nisu tražili novac od države i vjeruju da su djeca Božji blagoslov.

Svako dijete pomaže u kućanskim poslovima, a bračni par Gil i Kelly kažu da obitelj funkcionira na kršćanskim vrijednostima – suradnji i strpljenju. Kažu da planiraju imaju još djece i ne vole kad ih pitaju hoće li prestati rađati djecu.

Ovi “superroditelji” se toliko vole da ne mogu prestati proširivati svoju obitelj.

“Imat ćemo mnogo više djece ako nam to Bog dopusti”, rekao je ponosni otac Gil.

“Djeca su blagoslov, a nas je Bog blagoslovio mnogo, mnogo puta”. “Jednostavno volimo djecu i svako novo dijete nam donese radost u porodicu. Uzbuđenje je najveće kada dođe novi član”, rekla je 51-godišnja Kelly.

Supružnici su u braku 31 godine, a Kelly je bila trudna gotovo svake godine. Najstariji je 29-godišnji Zach, najmlađi 6-godišnji Jeb. Njihova kuća ima pet spavaćih soba, osam kupaonica, dvije kuhinje, ogromnu blagovaonicu sa stolom dugačkim više od četiri metra. Također, imaju vlastite jaslice i učionice.

Foto: Splash News

VIDI OVO: Vidio je svoju sliku na internetu, a onda otkrio obiteljsku tajnu

Većinu svoje odjeće sami izrađuju i odbijaju imati televizor u kući pa više vremena provode igrajući igre, pjevajući i svirajući instrumente. Vikendima odlaze u posjetu starijim ljudima pjevati kako bi “širili dobru volju”.

Gil vodi posao vezan sa drvodjelstvom s nekoliko starijih sinova, a njegova žena kod kuće podučava mlađu djecu. “Stol za kojim ručamo je toliko velik da ne čujem ljude na drugom kraju”, rekao je Gil. Imaju četiri velike mašine za rublje i dvije sušilice.

Kažu da su im djeca vrlo odgovorna te da se međusobno brinu jedni za druge. Šestoro njih već je stupilo u brak i obitelj obogatilo s devet unuka.

Gill i Kelly su se upoznali 1986. godine na fakultetu, a vjenčali su se već iduće godine. Ubrzo nakon toga Kelly je zatrudnila. “Kad sam bila mlađa uopće nisam željela djecu. Željela sam karijeru. Međutim, tijekom vremena Bog mi je promijenio srce”, rekla je Kelly.

Prvih 15 godina braka Kelly je bila trudna svake godine.

Šestero njih već je stupilo u brak i obitelj obogatilo s devet unuka.

Njihova djeca nemaju ništa protiv svoje velike obitelji. “Uvijek sam volio imati puno braće i sestara. Uvijek imate nekoga sa kim se možete igrati, uvijek imate prijatelja. Ne znam kako je biti usamljen”, rekao je najstariji sin Zach. Nakon 16. djeteta Kelly je imala dva pobačaja. “To je bio jedan od najtežih perioda našeg života”, rekao je Gil koji je porodio 11-ero djece

Trenutno imaju 9 dječaka i 10 djevojčica i kažu da svoju obitelj ne bi mijenjali ni za cijeli svijet. “Vodimo neku vrstu utrke, mama mora roditi još jednog dječaka kako bi bilo izjednačeno”, rekao je 25-godišnji Nathan.

Obitelj ima i vlastitu internet stranicu gdje im mnogi ljudi pružaju podršku te u njima vide nadahnuće i ohrabrenje.

NAJNOVIJE!