Jedinstveni kriterij po kojem ćemo biti suđeni onoga dana

Svatko će biti suđen tim jednim mjerilom!

Kad Gospodin nekoga dotakne te je natjeran na koljena, on postaje prisan s Kristom. On ulazi na mjesto počinka i počinje služiti Kristu s novim žarom i većom ljubavi.

Taj sluga postaje i sve svjesniji dolaska Sudnjega dana i zna da će mu Bog tada postaviti jedno veliko pitanje: “Kako si prikazivao Krista izgubljenom svijetu?”

To je jedinstveni kriterij po kojem ćemo biti suđeni onoga dana. Nije važno jesmo li bili nasamo zatvoreni s Bogom poput Mojsija, primili velika otkrivenja poput Daniela, bili posvećeni poput Pavla ili propovijedali neustrašivo poput Petra. Svatko će biti suđen tim jednim mjerilom: kako je njegov život pokazivao tko je i kakav je Isus?

PROČITAJTE: Posljednji sud: Događaj koji će se sigurno dogoditi!

Jedna od posljednjih poruka koju je Isus iznio svojim učenicima prije raspeća nalazi se u Mateju 25. Kristove riječi dale su im nov stav o ljubavi i brizi za siromašne i ta ista poruka je mene navela da učinim promjene u mom životu i službi. Taj odlomak Pisma je:

“Nakon toga će kralj reći onima s desne strane: ‘Dođite, blagoslovljeni Oca mog, i primite u posjed kraljevstvo koje vam je pripravljeno od postanka svijeta! Jer bijah gladan, i dadoste mi jesti; bijah žedan, i napojiste me; bijah putnik, i primiste me; bijah gol, i obukoste me; bijah bolestan,  i pohodiste me; bijah u tamnici, i dođoste k meni” (Mt 25,34-36).

Svakako, nitko ne može biti spašen jedino dobrim djelima, ali bit će nam suđeno time jesmo li živjeli samo za sebe i zatvarali oči na potrebe siromašnih i bespomoćnih. Gospodin ne očekuje da učinite sve to, ali očekuje da se osobno aktivno uključite barem u jedno područje potrebe.

Kad imate želju da budete poslušni njegovoj zapovijedi, Duh Sveti će vam pokazati put.

Autor: David Wilkerson; Izvor: Wordchallenge.org

NAJNOVIJE!