Kako se kršćani trebaju ponašati na svom radnom mjestu?

Trebamo raditi za Boga, a ne za ljude!

Često puta kršćani imaju tu pogrešnu ideju da je njihov život podijeljen na vjerski i svjetovni, no Bog ne vidi takve podjele. Sa svime što činimo mi smo živi Kristovi predstavnici – čak i na svojim radnim mjestima.

U Efežanima 6,5-8 čitamo o tome kako se trebamo ponašati i kakvu vrstu ponašanja trebamo imati prema svojim nadređenima. Iako su ovi retci napisani za društvo koje je dopuštalo ropstvo, ovi kršćanski principi koji su se primjenjivali i na rimske robove i za nas danas ostaju istiniti.

Prije svega, pozvani smo da poštujemo naše poslodavce iskazujući im iskrenost i čast. Iako postoji puno situacija kada trebamo odabrati hoćemo li slušati Boga ili čovjeka nikada se ne bismo trebali odnositi ni prema kome s nedostatkom poštovanja. (Djela 5, 29) Ako smo kušani da o svome nadređenome govorimo loše ili da se žalimo kolegi na poslu, trebamo se sjetiti ovog pravila.

PROČITAJTE: 5 načina kako prepoznati je li vaš posao Božja volja

Svoje poslove trebamo raditi za Boga, a ne za ljude. Ovo je ponekad jedini način kako ćemo uspjeti savladati frustracije i nepošteno ponašanje. Kada se sjetimo da poslove radimo za Boga i da On obećava da će nas nagraditi, to omekšava naša srca i mijenja naše ponašanje.

Trebamo se podčiniti upraviteljima čak i kada su oni oštri i nerazumni. (1. Petrova 2, 18-23) Najviše podsjećamo na Krista kada patimo zbog nepravednog ponašanja prema nama i kada podnosimo tlačenje jer smo odlučili vjerovati Bogu. Tada je On na našoj strani. Nadalje, ono kako se mi ponašamo na poslu odašilje poruku o Božjem Kraljevstvu.

Gospodin nas je stavio na ovo mjesto, čak i ako je ono zahtjevno kako bi kroz nas prikazao Krista.

Autor: Charles F. Stanley; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Intouch.org

NAJNOVIJE!