Nakon što je majka rekla „ne“ svojoj bebi, započela je najslađa svađa ikada

Trenutak kada vaše dijete počne proizvoditi zvukove prije nego počne pričati je jedno od najuzbudljivijih trenutaka. Vaša je beba tako blizu tome da počne pričati, ali je jako daleko od toga da njezine riječi i uzvici imaju smisla. Ovaj je majka dobila više nego je očekivala kada je rekla svojoj jednogodišnjoj djevojčici da se prestane penjati po autu.

Iako nije mogla formirati riječi, imala je jako puno toga za reći.

Mama je započela svoju lekciju riječima:

„Moraš ostati sjediti. Pogledaj mamu. Moraš sjediti i ne smiješ se stalno penjati svugdje.“

Umjesto da ju s osmjehom sluša, ova je predivna beba počela brbljati i odgovarati. S namrštenim licem odgovorila je maminim optužbama te je sve detaljno objasnila. Na žalost, njezini argumenti nisu bili razumljivi.

Njih su dvije nastavile tu raspravu dok se mama nije počela glasno smijati – nije mogla više izdržati. Imala je vrlo posebno dijete.

Megan Oesterreich, direktorica centra za obrazovanje djece u Kaliforniji je rekli da je jedan od najboljih načina za smirivanje djece zapravo govorenje vrlo smirenim i ujednačenim glasom.

„Vi imate moć nad tim trenutkom. Kada se moje djevojčice počnu duriti, ja duboko uzdahnem kako bih se smirila, tada sjednem na njihovu razinu, dođem im jako blizu i kažem: ‘Ajme. Mogu ti čuti u glasu da si frustrirana. Možeš li mi reći što se događa?’ To će pomoći vašem djetetu da se smiri.“

Uzmite nekoliko sekundi kako bi se sabrali, smirite se i zapitajte se kako biste mogli smiriti vaše dijete i što je pravi razlog ljutnje vašeg djeteta.

https://www.facebook.com/LifeAndArtCollections/videos/1514032592037954/

NAJNOVIJE!