5 načina kako znati da ste upravo tamo gdje vas Bog želi

Jeste li tamo gdje vas Bog želi? Kako to možete saznati? 

„I uši će tvoje čuti riječ iza tebe gdje govori: ‘To je put, njime idite’, i ako skreneš udesno i ako skreneš ulijevo“ (Izaija 30,21).

Izaija u gornjem stihu podsjeća Izrael koliko je važno slijediti jedinog pravog Boga, a ne druge bogove.

I mi možemo iskoristiti snagu žive Riječi Božje i dopustiti da osvjedoči, usmjeri i potakne naša srca. Kada slijedimo Boga, bez obzira gdje skrećemo ili koliko puta kružimo, On nas stalno vodi na put koji nam je pripremio. Neka imamo svježe uvjerenje da smo upravo tamo gdje Bog želi da budemo.

Vjerno slijedite Boga.

„A on reče: ‘Naprotiv, blaženi oni koji slušaju riječ Božju i drže je’“ (Luka 11,28).

Vjerno slijeđenje Boga nas vodi u mir koji nadilazi svako shvaćanje. Bez obzira u čemu se nađemo u ovom životu, Bog je iznad svega. On je u kontroli. Međutim, imamo zadatak da učinkovito radimo s onim što nam je dao. Društvo je puno ljudi različitih darova i talenata.

Ali ako:

  • Ne poslušamo Boga s našim darovima i talentima
  • Oklijevamo u vezi prilike iz straha
  • Odgađamo iskorak kako bi nam bilo udobno

Onda otvaramo vrata situacijama poput sukoba i tjeskobe.

„… ako nismo spremni stati i slušati, frustracija će nas nadvladati.“

Možemo tražiti da nam Bog govori i usmjerava nas u našim životima, ali ako nismo spremni stati i slušati, bit ćemo frustrirani.

Nedostatak pripreme može nas navesti da brzinski tražimo izgovore.

Slavite Boga u onom što činite.

„Dakle, bilo da jedete, bilo da pijete, bilo da što drugo činite — sve činite na slavu Božju“ (1. Korinćanima 10,31).

Sve što želimo postići u životu mora imati temeljnu svrhu koja odražava našu vjeru i slavi Boga.

Naša mala smiješna igrica koju smo osmislili sa kćerima nije samo za zabavu. Stvaramo podlogu za razgovor, smijeh, zdravo natjecanje i druženje. Zato što je svaka prilika da se možemo povezati s našim blizankama dragocjena.

Bog je dobar i želi nam dobro. Namjerno nas je stvorio za svrhu.

Sjetite se Božje vjernosti.

„Spominjem se djela GOSPODNJIH; da, spominjem se tvojih pradavnih čudesa“ (Psalam 77,11).

Uživajte u pobjedama u životu i Božjim blagoslovima. Zaustavite se dovoljno dugo da uživate. Neka radost hodanja u laganom životnom razdoblju bude poput pohrane i pamćenja nade za sljedeću nevolju koju život donosi. On je tu u svemu.

Nisu svi putovi ka miru rezultat napretka koji smo navikli gledati u okviru društva. Ali u grubosti života koji nas iznova pogađa, On je blizu. S nama je u oluji. Može nam se činiti kao da trčimo protivno vjetru, ali smo bliži nego što znamo u ostvarenju Njegove volje za naše živote. Usred oluje, tražite Boga i sjetite se Njegove vjernosti i dobrote.

Vjerujte da vas je Bog postavio tamo gdje jeste.

„Konopci mi padoše na predivna mjesta; doista, prekrasna mi je baština“ (Psalam 16,6).

Vjerujte da nismo postavljeni na ovu zemlju slučajno. Bog će dovesti ljude i situacije u naše živote u Njegovo savršeno vrijeme. Naš zadatak je da ljubimo najbolje što možemo s onim što smo dobili. Kada obratimo pažnju na ljude i na djelo koje je Bog stavio u naše živote, putovanje postaje još zanimljivije. Ponekad ćemo pokupiti druge. Ponekad će nas drugi oboriti s pločnika.

Prihvatite svoje mjesto u životu. Upravo ste gdje Bog želi da budete.

Imajte vjeru da Bog radi za vaše dobro čak i u teškim vremenima.

„Znamo pak da onima koji ljube Boga sve proizlazi na dobro, onima koji su po njegovoj odluci pozvani“ (Rimljanima 8,28).

Možemo ostati razočarani kad izgubimo u nekoj igri, ali gubici u stvarnom životu mogu biti posve poražavajući. Loši izbori mogu nas dovesti da hodamo kroz bolne posljedice. Čak i ako donosimo pobožne odluke, život će nam nedvojbeno dati teške okolnosti. Izmjena pobjeda i gubitaka može uznemiriti naše srce kroz različite periode.

Kroz sve to, Krist posreduje za nas na nebu. Da, On moli za nas! Pobjeda je već zadobivena kad ga prihvatimo kao našeg Spasitelja. Možemo potkopati beznadne misli i prisjetiti se da smo Njegovi.

„Bog zna svaki dan našeg života…“

Ne možemo vidjeti kraj ili predvidjeti pobjede i gubitke u životu. Ali Bog zna svaki dan našega života i možemo imati vjeru da nas Njegova ljubav vodi dok god tražimo Njegovo vodstvo.

Autorica: Meg Bucher; Prijevod: Vesna L.; Izvor: Crosswalk.com

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!