NOVAC ME NE ČINI SRETNIM: Zaradio je 710 milijuna dolara i sada ih sve poklanja: Evo kome je odlučio dati svoje bogatstvo!

Novac ga ne čini sretnim!

Legendarni glumac iz Hong Konga Chow Yun-fat (63) odlučio je da svoje bogatstvo od 710 milijuna dolara pokloni u dobrotvorne svrhe, prenose kineski mediji.

Glumac koji je dobio Oskara za film “Tigar i zmaj“, poznat je po tome što vodi skroman život, a troši samo 100 dolara mjesečno.

Glumac je poznat i po tome što je jedan mobitel koristio čak 17 godina, a tek je prije dvije godine prešao na pametni telefon, nakon što je njegov stari model telefona prestao raditi.

“Novac ne pripada zapravo meni, ja sam samo za to privremeno zadužen”, rekao je on kada su ga pitali kakvi su mu planovi za njegovo bogatstvo.

Vijesti o njegovim planovima su se ponovo pojavile ovog tjedna nakon što je primijećen na Tajvanu kako promovire svoj novi film “Project Gutenberg”, koji se prikazuje od 4. listopada.

Glumac i njegova supruga Jasmine Tan imaju svoju dobrotvornu fondaciju već duži niz godina. Par nema djecu.

“Moj san je da budem obična i sretna osoba. Najteže u životu nije zaraditi bogatstvo, već sačuvati mir do kraja života, na jednostavan i brižan način”, rekao je on.

Chow Yun-fat dobio je čak tri hongkongške nagrade za najboljeg glumca i dvije tajvanske nagrade Zlatni konj. Američki mediji su ga proglasili “najkul” glumcem na svetu.

NAJNOVIJE!