Bog ima ogromnu i predivnu svrhu za naše brakove: Ova priča će vam vratiti vjeru u ljubav

Njihova priča će vam vratiti vjeru u ljubav!

Vlč. Goyo Hidalgo, pastoralni suradnik u župi Simi Valley u Kalifirniji, nedavno je ‘tweetao’ prekrasnu priču i otkrio tajnu uspješnog braka jednog svog župljanina.

Priča je ubrzo postala viralna i dirnula je srca diljem svijeta.

Ovo mi je vratilo vjeru u brak i pravu ljubav – samo su neki od komentari na društvenim mrežama, prenosi Međugorje Info.

Frank ima 89 godina a njegova supruga 87. U braku su 64 godine. Frank je u izvrsnoj fizičkoj formi. Pitao sam ga za njegovu tajnu.

“Kad smo se vjenčali, odluka je bila da tko god bude pogriješio u svađi ima zadaću prošetati jedan sat po naselju. Mnogo sam hodao i može se reći da imamo dobar brak”

S vremenom se u njegovim šetnjama pridružila i dvije godine mlađa supruga koja nije željela da on hoda sam i time su svađe jednostavno preskočili.

Frank je otkrio još jednu malu tajnu.

“Nakon što smo odlučili zajedno šetati, svako jutro započnemo dan zajedničkom molitvom.”

Mnogi danas misle da je brak postignuće za koje se ne treba previše truditi jednom kad se vjenčaju a zapravo je borba koju treba preživjeti iz dana u dan. Bog je stvorio brak da bude mnogo više od onoga što mnogi danas znaju, vjeruju i misle o njemu.

Mnogi muževi shvaćaju da žene treba voljeti kao što Krist voli crkvu. Kao što se crkva podlaže Kristu žene se treba podvrgnuti svojim muževima, ali mnogi od nas ne vide sliku koju brak odražava za nas bračne parove i one još neoženjene: Kristovu ljubav prema svima nama. Efežanima 5,21-27 nam govori:

„…pokoravajući se jedni drugima u strahu Božjemu. Žene, svojim se muževima pokoravajte kao Gospodinu! Jer muž je glava ženi, kao što je i Krist glava crkvi — on je i spasitelj tijela. Pa kao što je crkva pokorna Kristu, tako i žene svojim muževima — u svemu. Muževi, ljubite svoje žene, kao što i Krist uzljubi crkvu te sama sebe predade za nju, da je posveti očistivši je kupelju vode, u riječi, kako bi je priveo sebi kao slavnu crkvu, bez ljage ili bore ili čega takva, nego da bude sveta i bez mane.“

Svi muževi će se složiti da je vrlo teško voljeti požrtvovno. Sve će se žene složiti da je teško podlagati se nesavršenom čovjeku koji može ponekad biti bezosjećajan i nezaslužan. No, Biblija nas uči da je Božja ljubav takva: ljubav koja se daje, čak i kad ljubav uopće ne zaslužujemo. Rimljanima 5,8 nam govori:

„A Bog pokazuje svoju ljubav prema nama time što, još dok bijasmo grješnici, Krist umrije za nas.“

Bog ima ogromnu i predivnu svrhu za naše brakove. Neka svi učimo kako ju slijediti ljubeći Boga i naše supružnike.

NAJNOVIJE!