Jedna nepromišljena odluka ju je učinila neprepoznatljivom, sada želi svojom pričom pomoći drugima

Nepromišljena odluka ju je učinila neprepoznatljivom. U samo jednom trenutku, ova predivna, vesela djevojka se morala boriti za svoj život.

Katie Stubblefield, djevojka koja je preživjela pokušaj samoubojstva, imala je 18 godina kada je impulzivno odlučila uzeti bratovu pušku i pucati si u lice.

Taj jedan trenutak očaja zauvijek je promijenio njezin život i život njezine obitelji. Sada dijeli svoju priču kako bi pomogla ostalima.

Katie je uvijek bila vrlo uspješna te je stremila prema velikim stvarima te je bez problema svladavala sve prepreke. Njezini su ju roditelji opisivali kao „motivirano“ dijete koje je uvijek marljivo radilo te nikada nije popuštalo pritisku.

No iznenadni prekid s dečkom i tjeskoba oko odlaska na fakultet su za Katie bili prevelik teret. Katie je podijelila da u to vrijeme nije imala suicidalne misli nego je donijela „impulzivnu odluku“ da se ustrijeli.

VIDI OVO: Može li kršćanin počiniti samoubojstvo i ipak biti spašen?

Metak je promašio njezin mozak, ali je napravio nepopravljivu štetu njezinom licu. Ne samo da su vijesti bile tmurne, nego je Katiein otac, Rob, podijelio negativne prognoze liječnika:

„Nikada neće jesti, nikada neće piti, nikada se neće sama moći kupati, nikada neće razgovarati, biti će ‘biljka’, jednostavno će morati provesti ostatak života u posebnoj ustanovi.“

U tom trenutku je Rob odlučio da ne želi odustati od svoje kćeri. Znao je da je spreman boriti se da preživi.

Katie
Foto: National Geographic

Katie Stubblefield je dobila drugu priliku

Kada se Katie probudila i shvatila da je preživjela pokušaj samoubojstva, nije mogla vjerovati što je učinila.

„U potpunosti sam se sjećala što sam učinila. Pomislila sam: ‘Kako sam si to mogla napraviti’, no najvažnije: ‘Kako sam to mogla napraviti svojoj obitelji’“, podijelila je Katie.

U samo jednom trenutku, ova predivna, vesela djevojka se morala boriti za svoj život.

Liječnici su uspjeli rekonstruirati dio njezina lica te su ju preporučili kao idealnog kandidata za transplantaciju lica.

„Bila je to prilika da jednog dana ponovno imam svoje lice i svoj život… Bila je to vrlo teška odluka za mene jer sam znala da će netko morati preminuti kako bih ja dobila to lice.“

Katiein je donator bila Andre Schneider koja je preminula od predoziranja kokainom. Tri godine i 22 operacije poslije, Katie je pozvana na transplantaciju.

VIDI OVO: Je li samoubojstvo grijeh koji Bog ne može oprostiti?

Kroz cijelu njezinu situaciju borila se da ostane pozitivna. U bolničkom je krevetu podijelila da osjeća da je to kao „početak novog poglavlja“.

Operacija je zahtijevala 11 kirurga te dan i pol kako bi bila uspješno izvedena. Iako Katie sada ne izgleda ni slično kao dijete koje su njezini roditelji prije poznavali, ona je još uvijek ista odlučna djevojka koja koristi svoje iskustvo kako bi pomogla drugima.

„Život je predivan dar te sam zahvalna što sam dobila drugu priliku da ga proživim“, rekla je Katie, „Mnogo mi je ljudi pomoglo te sada ja želim pomoći drugim ljudima.“

NAJNOVIJE!