U reklami su prikazali Isusa, a s onim što radi šokirali su kršćane diljem svijeta

”Ova reklama je ruganje našem Gospodinu”

Australska grupa Dying to Life pod žestokim je napadima zato što su prošlog mjeseca objavili reklamu u kojoj dva rimska vojnika ohrabruju Isusa, koji umire na križu, da donira svoje organe.

Na kraju reklame, nazvane „Što bi Isus napravio?“, Sin Božji pristaje donirati organe kako bi pomogao drugima. Tijekom reklame dvojica vojnika objašnjavaju koje je uvjete potrebno ispuniti kako bi se postalo donor organa.

Više od 17 000 ljudi potpisalo je peticiju u nadi da će se ova „uvredljiva“ zabraniti u Australiji.

„Ova reklama je očito ruganje našeg Gospodina Isusa, i vrlo je uvredljiva. Nijedna vjera nije pretrpjela kao kršćanstvo, i mnogi su kršćani mučenici po cijelom svijetu zbog svoje vjere. Nijedna religija ne bi trpjela ovakva ruganja i nepoštovanje“, stajalo je u peticiji.

Richard Todd, redatelj reklame rekao je na australskoj televiziji da gledatelji moraju shvatiti „širu nakanu“ kontroverzne reklame.

„Ja sam isto odrastao u kršćanskoj obitelji. Nakana je bila pokazati što bi Isus napravio da je živ u 2018. godini. A religija se vrti oko nesebičnosti. [Donacija organa] najnesebičniji je čin koji osoba može napraviti“, rekao je Todd.

Reklama je trebala poslužiti i za promoviranje Toddovog novog dokumentarca Dying to Live, koji prikazuje zbog čega Australija zaostaje „za drugim sličnim zemljama glede donacije organa.“

NAJNOVIJE!