Gdje ćete provesti svoju vječnost?

Bog vas želi da živite u vječnosti s Njime. Ako dosad niste odredili svoje vječno odredište, učinite to sada.

U svojim domovima koristimo detektore dima kako bi nas upozorili na vatru. Svjetla na kontrolnim pločama naših automobila nas upozoravaju na kvarove. Bilo bi glupo da ignoriramo ova upozorenja. Na sličan način nas i redci iz Pisma upozoravaju na grozne posljedice zbog odbacivanja Božjeg spasenja.

Biblija nam govori kako da se pomirimo s Bogom kako bismo mogli provesti vječnost s Njime. Trebamo razumjeti ovo i prihvatiti sljedeće istine:

Grijeh nas odvaja od Boga. (Rimljanima 3, 23; Kološanima 1, 19-22) Zbog pobune Adama i Eve svi mi smo rođeni s prirodnom odvojenošću od Boga. Njegova pravda zahtijeva da platimo za naše prijestupe.

Bog je poslao svoga Sina Isusa kako bi platio umjesto nas. (1. Korinćanima 15, 3) Samo smrt onoga koji je savršen će zadovoljiti Očem pravedni sud. Isus je živio životom bez grijeha, što ga je kvalificiralo da bude zamjena za nas.

PROČITAJTE: Kako možemo primiti spasenje od Boga?

On je dragovoljno preuzeo naše mjesto i umro je na križu kako bi platio za naše prijestupe. Bog je prihvatio Njegovu smrt na mjestu nas i proglasio nas pravednima zbog Njega. (Rimljanima 3, 22)

Spasenje je besplatan dar koji dobivamo po vjeri u Isusa. (Efežanima 2, 8-9) Naša dobra djela nikada neće zadovoljiti božansku pravdu niti će platiti naše prijestupe. Ona nisu ono što Bog traži za oproštenje ili prihvaćanje u Njegovu obitelj. Vjera u Isusa je jedini put prema Bogu. (Ivan 14, 6) Kada prihvatimo Krista kao svoga Spasitelja i Gospodina, raj postaje naše vječno odredište.

Bog vas želi da živite u vječnosti s Njime. Ako dosad niste odredili svoje vječno odredište, učinite to sada.

Autor: Charles F. Stanley; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Intouch.org

NAJNOVIJE!