Jednostavan biblijski stih koji vas može potpuno transformirati

Ponekad jednostavan biblijski stih može dovesti do dubokih misli ili zapanjujućih shvaćanja, a neki, poput ovoga, mogu vas potpuno transformirati.

Zastanite na trenutak i razmislite o svom životu. Ima li smisla ovo?

Biblijske bezvremenske istine su napisane kako bi nas potaknule da dublje razmišljamo o životu, ljubavi i duhovnim stvarima. Ponekad jednostavan biblijski stih može dovesti do dubokih misli ili zapanjujućih shvaćanja.

Upravo mi se to dogodilo prije nekoliko dana dok sam ujutro provodio vrijeme sa svojim trogodišnjim i šestgodišnjim djetetom. Svako jutro prije doručka čitamo biblijske stihove nakon čega odaberem stih iz špila karata i onda razgovaramo o značenju stiha.

Tekst iz Psalma 24, 1 me je ”izuo iz cipela”. Ondje piše: Gospodnja je zemlja i što je ispunja, svijet i stanovnici njegovi. (Psalam 24, 1)

Tih jedanaest riječi me zaista pogodilo.

U materijalnom svijetu je tako lako zaboraviti da baš sve – od ljudi, do drveća i do predmeta za koje mi vjerujemo da su naši – pripada Bogu. Osvrt na tu stvarnost je u meni stvorilo niz pitanja u vezi mog života.

  • Ako sve pripada Bogu, zašto tako dragovoljno obezvrijeđujemo život?
  • Ako Bog daje život, zašto se velik broj nas prema njemu odnosi tako nemarno?
  • Ako sve pripada Bogu, dajem li ja dovoljno od onoga s čime sam blagoslovljen?
  • Ako je zemlja Božja, poštujem li je kao što bih trebao?
  • Ako svi ljudi koji žive na zemlji pripadaju Bogu, ne bih li trebao poštovati čak i one s kojima se ne slažem i koje ne volim?

Pitanja se nastavljaju. U stvari istine koje su utkane u Psalam 24, 1 bi trebale uzrokovati kod svakoga od nas da zastanemo i da dublje promislimo o svojim životima i svijetu. Naše misli, pogledi i djela, bez obzira na to kakvo je naše političko stajalište, bi prvo i najprije trebale oslikavati stvarnost toga da je ”zemlja Gospodinova” i da sve i svatko pripada Njemu.

Zastanite na trenutak i razmislite o svom životu. Ima li smisla ovo?

Budimo bolji.

Autor: Billy Hallowell; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Faithwire.com

NAJNOVIJE!