Automobil je smrskao glavu njezinog sina: Dok se molila, majka je čula tihi glas koji joj je izgovorio šest riječi

Onaj tko je imao posljednju riječ bio je Bog, a ne liječnici.

Nakon što je izletio iz automobila i pao na glavu, nitko nije očekivao da će Juan Spence preživjeti. Ipak milošću Božjom ovaj čovjek je preživio kako bi ispričao svoju nevjerojatnu priču.

Juan je sjedio na suvozačevom sjedalu prijateljevog automobila jednog proljetnog dana u svibnju dok je vani padala kiša.

„Moj prijatelj je počeo ubrzavati“, rekao je Juan za CBN. „Zbog kiše je izgubio kontrolu nad automobilom. Udario je u rubnik, nakon čega se automobil počeo vrtjeti po cesti, a to što nisam bio vezan je bilo grozno.

„Nisam mogao vjerovati“, rekao je. „Glavom sam probio vjetrobransko staklo, izletio sam iz automobila i završio na cesti. Automobil je još uvijek vrludao i završio je na meni, zdrobivši mi pritom tijelo i lubanju.

Mladić je ubrzo nakon toga odvežen u MCV bolnicu u Richmondu, Virginiji gdje su liječnici otkrili da je oticanje mozga bilo toliko teško da će trebati odstraniti dio njegove lubanje.

Nakon što je čula za groznu nesreću u kojoj je njezin sin sudjelovao, Juanova majka Elizabeth Butler se grozničavo počela moliti.

„Ne znajući ništa samo sam se počela moliti. Gospodine Bože, što se događa, što će se dogoditi sa mojim sinom“, prisjeća se ona. „Nisam čula ništa, samo sam razgovarala s njim preko telefona, nakon čega sam uzela sve svoje stvari i samo sam počela razmišljati što se događa, kakav će biti ishod i odmah nakon toga čula sam Duha Svetoga kako kaže: „On će živjeti i neće umrijeti“.

No kobne okolnosti čini se da su pokazivale suprotno.

Liječnici su rekli da su šanse da Juan preživi samo 5% i da ako preživi da će biti u vegetativnom stanju. Njegove roditelje su ove vijesti dotukle, no kao pastori i sljedbenici Riječi nastavili su se držati za svoju vjeru i imati pouzdanje u Božje iscjeliteljske sposobnosti.

„Plakali smo i držali smo se zajedno, nastavili smo proklamirati svoju vjeru i nismo malaksali“, rekao je Juanov otac Alex Butler.

Alex i Elizabeth su osjetili snažan doticaj od Boga da će njihov sin preživjeti ovu tragediju.

Alex je ovo šapnuo na Juanovo uho: „Juan, tata je, ti ćeš živjeti i nećeš umrijeti, ja to proklamiram“.

U očima Alex i Elizabeth onaj tko je imao posljednju riječ bio je Bog, a ne liječnici, što su njih dvoje liječnicima i rekli s pouzdanjem.

Snimka zaslona: CBN

Nisu niti znali da dok je njihov sin bio na intenzivnoj njezi i u komi da je svjedočio pravoj duhovnoj borbi.

„Demon mi je prilazio iz zraka, no tu je bio i anđeo u zlatnom oklopu s mačem. Anđeo je ubio demona i demon je nestao“, Juan se prisjeća.

Nedugo nakon toga Juan je počeo sa svojim čudesnim oporavkom koji i dan danas zapanjuje liječnike. Uskoro je počeo činiti sve one stvari za koje su liječnici rekli da neće moći raditi. Započeo je s micanjem nožnih i ručnih prstiju i uskoro je ponovno počeo hodati.

Stariji učenici priznaju da je to za njega bila nevjerojatno naporna borba i da je u jednome trenutku plakao gotovo svakodnevno. No dan po dan nastavljao je prkositi okolnostima. Nakon tri operacije mozga njegov um je počeo toliko dobro funkcionirati da se čak mogao vratiti u školu. No najvažnije od svega, ovo iskustvo je osnažilo njegovu povezanost sa Bogom kao nikada ranije.

„To se sve dogodilo jer Bog ima plan za mene“, rekao je. „Prije nesreće nisam uopće razgovarao s Bogom unatoč tomu što su moji roditelji bili pastori. Nisam mislio nešto posebno o Bogu i smatrao sam da je Biblija samo knjiga s nabacanim riječima. Nisam vjerovao da Ga trebam, ali sada Ga trebam u svemu. Uzdajem se u Gospodina svim svojim srcem i ne oslanjam se na vlastiti razbor“.

Snimka zaslona: CBN

Ono što je nevjerojatnije jest to koliko se zbog njegove priče Kraljevstvo proširilo oko njega.

„Sami liječnik koji mi je dao pet posto sada slavi Gospodina“, kaže Juan.

„Kaže kako vjeruje da Bog ima posljednju riječ“, dodaje njegova majka.

Elizabeth kaže da unatoč tomu što je njihova vjera bila stavljena na ultimativni ispit, niti jednog trenutka nisu posumnjali.

„Želim potaknuti svakoga da uvijek vjeruje Bogu jer je On vjeran i čini ono što obeća“, rekla je. „Njegova Riječ se nikada ne vrati prazna. On je rekao ”on će živjeti i neće umrijeti” i upravo to je Bog učinio.

Ako je i vas nadahnula nevjerojatna Juanova priča, podijelite je sa svojim prijateljima na Facebooku!

NAJNOVIJE!