A svrh svega, čuvaj svoje srce, jer iz njega izvire život

“A svrh svega, čuvaj svoje srce, jer iz njega izvire život” (Izr 4,23).

Možda slušamo učenje o potrebi za molitvom, postom i proučavanjem Pisma. I možda vruće molimo Boga da dublje gladujemo za njim, prisnije hodamo s njim i imamo veći žar za Isusa. Ali Izreke nam govore da se moramo pozabaviti s čak dubljim stvarima od tih. Ovaj redak govori i stvarima srca, skrivenim, tajnim stvarima koje određuju kakva struja života teče iz nas.

Čak ako molimo duge sate, često postimo i revno čitamo Bibliju, još uvijek možemo biti onečišćeni u umu i sve zaustaviti, tako da imamo samo kapanje te struje života koja izlazi iz nas.

Isus nam jasno kaže što onečišćuje čovjeka: “Poslušajte i razumijte! Ne ukalja čovjeka ono što a usta ulazi, nego ono što iz usta izlazi” (Mt 15,11). Što su te stvari srca? Što je to što kalja našega unutarnjeg čovjeka, a onda i čitavo biće?

Biblija ukazuje na tri stvari: ukaljana usta, ukaljane uši i ukaljane oči. Kao sluge Gospodnje, ne možemo dopustiti da išta sprečava struju Kristova života u nama. Našim srcem i djelima trebamo upravljati njegovom Riječi, jer ako je ijedan dio našega unutarnjeg čovjeka ukaljan, naš vanjski život i svjedočanstvo su prepriječeni.

Okaljana usta – Jakov piše: “A jezik je vatra. On postaje cio opaki svijet” (Jak 3,6).

Okaljane uši – “Gospod Jahve uši mi otvori: ne protivih se niti uzmicah” (Iz 50,5). Duh Sveti je podesio Sinovljevo uho da čuje Riječ svoga Oca i brzo je posluša.

Okaljane oči – “Prestanite suditi po vanjštini, već izrecite pravedan sud” (Iv 7,24).

Nitko nije tako svet da ne obrati pozornost na ova Isusova upozorenja i učini promjenu. Tražite Duha Svetoga da istraži vaše srce i očisti  vas u svakom području vašega života.

Autor: David Wilkerson; Izvor: Worldchallenge.org

NAJNOVIJE!