Spasio je psa sat vremena prije nego je trebao biti uspavan: Njegova reakcija je rasplakala prisutne

Svake se godine uspava više od 1,5 milijuna života u azilima, i to samo u Americi.

Ušao je u svoj lokalni azil te spasio psa sat vremena prije nego je trebao biti uspavan. Njegova reakcija je rasplakala mnoge koji su vidjeli snimku.

Bronwnye Mirkovich je ušao u svoj lokalni azil za životinje tražeći najboljeg prijatelja. Znao je da nije velika šansa da će pronaći svog savršenog psa, ali je ipak htio pokušati. Nije imao pojma da je njegov novi mekani član obitelji, Edie, čekao iza metalnih vrata.

Najprije Edie nije bila baš sigurna u vezi velikog muškarca koji ju je gledao iz kuta. No kako se snimka nastavila, ona je pokazala svoju pravu osobnost te je otopila srca diljem svijeta…

Na žalost, svake se godine uspava više od 1,5 milijuna života u azilima, i to samo u Americi. Zbog toga je Bronwnye prvo htio posjetiti azil, a ne trgovinu za životinje.

Iako je pomisao posvajanja psa jako stresna za neke ljude, postoji nekoliko načina na koje se može provjeriti hoće li vam određeni pas odgovarati. Postoji 5 jednostavnih testova koje možete učiniti sa psom prije posvajanja. Oni će vam dati uvid u osobnost tog psa i koliko će vama odgovarati.

Ovo su testovi:

1. Nakon što dopustite psu da pronjuška novi prostor oko vas, pokušajte ga dozvati. Tada uzmite igračku ili poslasticu i napravite nekoliko koraka udaljavajući se od psa te promatrajte slijedi li vas.

2. Protresite set ključeva ili limenku s nekoliko novčića iza svojih leđa. Tada ispustite ključeve ili limenku nekoliko koraka od vašeg psa i provjerite kako reagira.

3. Skakućite nekoliko koraka. Pravite se da ste se spotaknuli i povičite „Jao“. Kakva je reakcija psa?

4. Ako vam se i dalje sviđa odabrani pas, provjerite kako tolerira ljudsku ljubav. Kleknite pokraj njega te ga pomazite. Ako je riječ o štenetu ili manjem psu, podignite ga u ruke te ga lagano zagrlite. Ako osjetite da se pas ukočio ili zarežao, odmah odstupite. Taj pas možda nije navikao na ljudski dodir.

5. Sada na psa stavite uzicu te mu ponudite igračku ili poslasticu ako vidite da mu je neugodno. Promatrajte je li se smirio. Ako je stariji od 12 tjedana i naviknut na uzicu pokušajte ga voditi po sobi.“

Nakon što je prošao nekoliko kućica, Bronwnye je uočio nervozno i bijelo klupko kako se sakriva u kutu. Mnogo je ljudi prošlo pokraj Edie, mješanke maltezera, ali nitko ju nije odabrao tako da je trebala biti uspavana za samo nekoliko sati. Bronwnye ju je pogledao duboko u oči, nije ga zanimalo što je pas uplašen, pothranjen i neokupan. Očito je da je taj pas prošao neopisive stvari.

Od tog trenutka Bronwnye je odlučio pružiti Edie najbolji mogući život.

Pas je osjetio da će napokon ići kući kod Bronwnyea te se odmah razvedrio. Edie je u trenu prestala biti nervozna te je veselo hodala sobom. Čak je udobno legla na trbuh kako bi ju novi vlasnik počešao.

Nakon dobre kupke, cjepiva i mažnje od osoba u azilu, bilo je vrijeme da Edie započne svoj novi život. Sigurni smo da će biti dobro zbrinuta i sretna u novom životu.

NAJNOVIJE!