Nemojte čekati sutra, SADA je vrijeme da to učinite

Nemojte čekati da se stvari slegnu. Nemojte čekati na „jedan od onih dana“. Učinite to sada!

„Tko pazi na vjetar, ne sije, i tko gleda na oblake, ne žanje“ (Propovjednik 11,4).

Najvažnija riječ koju možete naučiti kada je riječ o organizaciji vremena je „ne“. Svaki put kada kažete „ne“ uštedite si mnogo vremena.

No postoji još jedan izraz koji je jednako važan: „Učini to odmah.“ Kada nešto nije vrijedno vašeg vremena, onda kažete „ne“. Kada je vrijedno vašeg vremena, onda to učinite „odmah“. Ne odgađajte svoje poslove i obaveze!

Kako biste najbolje iskoristili svoje vrijeme, nemojte čekati da počnete.

Nikada neće postojati savršeno vrijeme u kojem ćete sve imati pod kontrolom. Možda pomislite da čete napraviti ovo jednog od narednih dana. Ili možda čekate da „imate vremena za to“.

Jedna od naših najdražih rečenica je: „Kada se stvari slegnu“. Da, baš! Otkrit ću vam tajnu: „Stvari se nikada neće sleći. Život samo postaje brži, a ne sporiji. Kako starite tako je život brži. Drugi razred je bio užasno dugačak, a sada se možda pitate gdje je otišla ta 2018. godina!

Ako mislite da ćete doći do savršene situacije u životu koja će vam omogućiti da dobijete kontrolu nad svojim vremenom i posvetite se obavljanju važnih stvari – to se neće dogoditi.

Možda mislite: „Kada se stvari slegnu, više ću se posvetiti Bogu u danu. Čitat ću Bibliju kada budem imao mnogo slobodnog vremena.“ NE! Učinite to sada! Nađite vremena.

Ako mislite: „Kada se stvari slegnu, provodit ću više vremena s djecom“, pa, u ovome je stvar: Nećete imati vremena za to dok vam djeca zapravo ne odu iz kuće. Učinite to sada. Morate naučiti provoditi vrijeme s vašom djecom čak i se stvari nisu slegnule.

Možda mislite: „Kada se stvari slegnu, ponovno ću biti romantičan sa suprugom“. Ako morate čekati da odete na tropski otok kako bi stvorili romantiku, to se neće često dogoditi. Stavite vaš brak na prvo mjesto tako što ćete se posvetiti supružniku. Učinite to sada.

Život treba živjeti i u nesavršenim uvjetima. Ako provodite vrijeme sa suprugom samo kada su uvjeti savršeni, to se neće često događati. Ako se družite sa svojom djecom samo kada su uvjeti savršeni, nećete to često raditi. Ako je jedino vrijeme za molitvu kada se vi dobro osjećate, Sotona će osigurati da se to nikada ne dogodi.

Trebate živjeti svoj život i uživati u onome što vam je Bog podario danas unatoč nesavršenim uvjetima i okolnostima. Nemojte čekati da se stvari slegnu. Nemojte čekati na „jedan od onih dana“. Učinite to sada!

Autor: Rick Warren; Prijevod: Ida U.; Izvor: Pastorrick.com

NAJNOVIJE!