Kada vam se čini da ste poraženi, Bog čini nevjerojatne stvari u vama

Božić je bio Božja najuspješnija prepreka. On je uvijek uživao pokazivati svoju moć kroz ono što se činilo kao poraz. On radi taktička povlačenja kako bi dobio strateše pobjede.

Josipu je u snu bila obećana slava i moć (Post 37,5-11). Ali da bi postigao tu pobjedu, morao je postati rob u Egiptu. I, kao da to nije dovoljno, kad su se njegovi uvjeti poboljšali zbog njegova integriteta, učinjen je gorim od roba: zatvorenikom.

Ali sve je to bilo planirano. Jer, u zatvoru je upoznao faraonova peharnika koji ga je na kraju doveo faraonu, a ovaj ga je postavio nad Egiptom. Kakav neobičan put do slave!

Ali to je Božji put – čak i za Njegova Sina. On se lišio sebe i uzeo narav sluge. Gore od sluge – zatvorenika – koji je bio smaknut. No, kao i Josip, zadržao je svoj integritet. „Zato ga Bog uzdiže na najvišu visinu i dade mu jedincato ime koje je iznad svakog drugog imena, da se Isusovu imenu pokloni svako koljeno“ (Fil 2,9-10).

Ovo je Božji način i za nas. Nama je obećana slava – ako ćemo patiti s njim (Rim 8,17). Put prema gore vodi dolje. Put prema naprijed je unatrag. Put prema uspjehu je kroz božanski određene prepreke. One će uvijek izgledati i davati osjećaj promašaja.

Ali ako nas Josip i Isus uče išta ovog Božića, onda je to ovo: „Bog je bio okrenuo ono na dobro!“ (Post 50,20).

Uplašeni sluge, svježu hrabrost uzmite
jer oblaci su kojih se bojite
puni milosti i oni će se slomiti
te vas blagoslovom okupati.

Autor: John Piper; Izvor: Radosnavijest.com/Desiringgod.org

NAJNOVIJE!